A+ A A-

Фестивал документарног филма „Седам величанствених“

Оцените овај чланак
(2 гласова)

sedamvelicanstvenih545454БЕОГРАД - Фестивал „Седам величанствених“ ове године представља једну од најексклузивнијих ауторских селекција документарног филма у европским оквирима.

 

Фестивал се одржава од 1. до 7. фебруара у Сава Центру и отвара га филм који сведочи о чуду. За све оне који су заволели Оскаром награђени „Сјај“ са Џефријем Рашом ево прилике да упознају стварног јунака невероватне приче тог филма – легендарног пијанисту Дејвида Хелфгота.

 

Чак четворица од најзначајнијих европских документариста долази са својим најновијим остварењима у Београд, са филмовима који представљају изразите ауторске концепте.

 

Николаус Гајрхалтер представља „Хомо Сапиенс“, премијерно приказан на фестивалу у Берлину, филм који говори о траговима и смислу читаве људске врсте. Аудриус Стонис, који за један од својих филмова има и освојену Награду европске филмске академије, први је који по трећи пут долази на фестивал у Београд и доноси префињену поетску студију о неизреченој љубави једне задивљујуће жене и џиновског ледника.

 

Мирослав Јанек, још један од великих, посебно кад су у питању деца различита и одбачена или занемарена, доноси динамичну, духовиту, интерактивно разиграну колажну причу о мистеријама аутизма. Велики подвиг белгијског аутора Жерома ле Мера, уводи у забрањене просторе једне од чувених болница у Паризу у којој се води неочекивана, беспоштедна битка, а докторе коси једна од пошасти модерног доба.

 

И велики хит за финале! Први ирски документарац који је изборио место у главној селекцији највећег светског фестивала документарног филма у Амстердаму. „In Loco Parnetis“ је очаравајуће остварење сјајног ирског ауторског пара, Ниасе Ни Кинон и Дејвида Рејна, направљено у духу најбољих филмова о школи, учитељима и ђацима!

 

 Више о програму OВДЕ.


Последњи пут измењено четвртак, 26 јануар 2017 17:22
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани