Кућа Добрих Вести

Login

Београдски Шопен Фест

Оцените овај чланак
(1 Глас)

PijanistickipostereБЕОГРАД - Уметничко удружење Креатива и Амбасада Републике Пољске у Београду организују шести Београдски Шопен Фест (БШФ), који ће се одржати у периоду од 20-25. фебруара 2017. године.


Београдски Шопен Фест је јединствени догађај у Србији и региону посвећен пијанизму, сагледавајући га као врхунску уметност са становишта теорије, едукације и концертне праксе.


Фестивал од 2012. године, у оквиру фебруарског и октобарског циклуса, одабраним програмима и племенитим циљевима окупља реномиране пијанисте, клавирске педагоге, предаваче, младе таленте из Србије и иностранства, као и све љубитеље класичне музике и уметности уопште.
Публика ће и ове године бити у прилици да чује врхунске пијанисте у елитним концертним салама Београда.


Шопен фест организује уметничко удружење Креатива, уз подршку Амбасаде Републике Пољске у Београду, Ротари клуба Београд – Стари град и Установе Представништва Републике Српске у Београду.


Београдски Шопен фест популарише класичну музику, представљајући стваралаштво једног од највећих композитора човечанства, песника клавира – Фредерика Шопена.


Пројекат садржи разноврсне активности: Пијанистичко такмичење за младе таленте – ученике и студенте клавира из Србије, региона и Европе, концерте, стручна предавања, мастер клас, радионице за децу. Фестивал је специфичан осврт на лик и дело великог композитора, време у коме је живео, утицаје његове музике на касније музичке ствараоце, а такође и поглед на Шопена као вечиту инспирацију у савременим облицима свеукупног културног израза.


Као интернационална професионално – стручна манифестација, Шопен фест окупља превасходно музичку омладину и представнике струке, стручну музичку јавност, еминентне госте из Србије и иностранства, али и све љубитеље музичке уметности.


Више о Шопен фесту можете погледати на званичном сајту, на Фејсбук страници „Шопенијада“, а на каналу You Tube досадашње медијске најаве и снимке са протеклих Фестивала и наступе талената.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 07 фебруар 2017 21:27
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија