Кућа Добрих Вести

Login

Дизајн мале савремене кухиње

Оцените овај чланак
(1 Глас)

kuhinjamoderna6767БЕОГРАД - Имате малу кухињу и не знате како да је опремите?Дизајнерско-ентеријерска кућа Saltandwater осмислила је дизајн мале модерне кухиње у минималистичком стилу.

 

Ограничен простор предвиђен за кухињу требало је искористити на најбољи начин, те смо се водили идејом да га пажљивим одабиром облика и боја што више отворимо и учинимо прозрачним. Томе је највише допринела комбинација жуте и беле, као и поигравање са геометријским шарама, што представља тему која се на неколико начина провлачи кроз простор.

 

Увођењем жутих елемената од медијапана високог сјаја додали смо дозу живахности у овај простор, што га свакако чини другачијим од стандардних кухиња овог типа.

 

Са леве стране од улаза у просторију су елементи за припремање и кување хране: шпорет са рерном, судопера и радни елемент са плочом од белог керока. Последњи елемент у десном низу је комбиновани уградни фрижидер са замрзивачем који смо подигли до плафона, док се изнад њих налази још један елемент за остављање намирница које се не користе сваки дан. Овај елемент се надовезује на остатак стана тако што смо са његове друге друге стране направили полице и кутак за осветљење повезан са малим покретним шанком са силиконским точкићима. Шанк има два основна предвиђена положаја.

                               kujna443434     

Наши клијенти желели су да обложе стаклом део изнад радне плоче, те смо им специјално за ову прлику осмислили уникатни дизајн са необичним геометријским шарама. Занимљиво је да и завесу краси сличан шаблон, а та тема испраћена је и на столицама које потписује Константин Грчић.

                                   

По жељи клијената урађени су и специјални носачи за убрусе и крпе од инокса какви не могу да се нађу на нашем тржишту. Такође, ову кухињу карактерише и потпуни минимализам када причамо о техници затварања и отварања елемената. Наиме, медијапан је усечен тако да одговара прстима и може лако да се отвори, па самим тим сви елементи изгледају потпуно равни када се гледају са лица.

 

Помало отежавајућа околност при дизајнирању овог простора представљао је низак прозор на чеоној страни кухиње где се налази и радијатор, и где нису могли да се ставе додатни кухињски елементи. Но, овај изазов је превазиђен постављањем уникатне маске за радијатор која је постала нова површина за привремено одглагање ствари и који се надовезује на водећу тему.

 

За потребе ове кухиње коришћено је квалитетно немачко осветљење. Испод свих горњих елемената налазе се лед траке. Постоји централно осветљење са три светиљке као и две висилице изнад шанка.

 

                              zavesa445454

 

 

Ова уникатна кухиња настала је, пре свега, захваљујући успешној сарадњи и отвореној комуникацији коју смо остварили са нашим клијентима. Желимо им да, у будућности, у овој кухињици доживе много лепих момената и преукусних оброка.

 

Извор: Кућа добрих вести/saltandwater.rs

 

 

 


Последњи пут измењено петак, 10 март 2017 20:54

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија