Кућа Добрих Вести

Login

Шкртице и Дубиоза Колектив номиновани за најбољи европски албум

Оцените овај чланак
(1 Глас)

dvanestpodne43344343БЕОГРАД - Асоцијација независних музичких компанија - „Импала“ објавила је листу извођача номинованих за награду Албум Године.

 

 

На листи је 25 извођача/албума међу којима се, поред неких већих имена светске музичке сцене, налазе и бендови Шкртице и Дубиоза Колектив.

 

Ово је седми пут да се награда додељује и овог пута окупља 25 извођача из 19 земаља. Циљ додељивања ове награде је указивање на различитост и квалитет независних издавачких кућа и извођача широм Европе.

 

Извршна директорка „Импала мјузик“ Хелен Смит, овом приликом је изјавила: „Суштина ове награде је скретање пажње на најизузетнији албум године. Ове године имамо сјајан ужи избор такмичара који укључује како нове уметнике, тако и оне чврсто устоличене. Жири ће сада одлучити ко је по њиховом мишљењу био најбољи у 2016. години.“

 

Шкртице су за ову завидну титулу номиноване за албум “Шкртице” објављен посредством издавачке куће Lamshade Media, док је Дубиоза Колектив номинацију зарадила албумом “Happy Machine“ објављеном за издавачку кућу PIAS Recordings из Белгије.

 

У трци поред ова два бенда налазе се, између осталих, и легендарни енглески бенд Radiohead, шведски прогрессиве метал пионири Meshuggah, као и све популарнији репер Danny Brown што говори о самој различитости жанрова који су узети у обзир при одабиру номинација.


Ранији добитници награде су Efterklang, Adele, The xx i Guadalupe Plata.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 10 март 2017 21:20
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија