Кућа Добрих Вести

Login

Адресар нотара - нова услуга за грађане

Оцените овај чланак
(1 Глас)

adresar4034343БЕОГРАД - Министарство правде израдило је Адресар за оверу потписа, преписа и рукописа, који ће грађанима Србије омогућити да на брз и ефикасан начин дођу до информација код ког јавног бележника, суда или општинске управе могу да овере потписе, преписе и рукописе.

 

Послови овере потписа, преписа и рукописа су од 1. марта ове године прешли у искључиву надлежност јавних бележника у градовима и општинама за чије су подручје јавни бележници изабрани.


У градовима и општинама у којима нису именовани јавни бележници ове послове настављају да обављају основни судови, судске јединице, пријемне канцеларије основних судова, као и општинске управе.


Адресар грађанима омогућава да уносом назива града или општине ћирилићним писмом добију назив, адресе и бројеве телефона органа у којима могу да овере потпис, препис или рукопис, објавило је Министарство правде. 


Адресару је могуће приступити на интернет презентацији Министарства правде и на званичном налогу министарства на друштвеној мрежи Фејсбук.


У Србији данас постоји 166 именованих јавних бележника, док за подручја девет основних судова јавни бележници нису именовани.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 09 мај 2017 22:07
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија