Кућа Добрих Вести

Login

„Заједнички стан“ за Настасју

Оцените овај чланак
(1 Глас)

artrisititБЕОГРАД - Позоришна трупа „Артисти“ организује одржавање хуманитарно играње представе „Заједнички стан“, 7. фебруара у 20 часова, у Културном центру Чукарица (Тургењевљева 5).

 

Како су најаввили приход од продаје карата донираће за лечење Настасје Недимовић, некадашње ватерполисткиње.

 

Настасја болује од тешке болести костију и потребна су јој финансијска средства како би победила у најважнијој утакмици у животу. Борба је почела 31. октобра 2016. године, када је у шестом месецу трудноће легла у кревет и више није могла да устане. Томе су претходили јаки и болни спазми у леђима.

 

Установљена је дијагноза – мултипли мијелом (рак коштане сржи), неизлечива хронична болест, због које се ствара велики број одређених протеина који нагризају кости и праве лезије (рупе у костима због којих постају врло крхке и лако ломљиве). Порођена хитно царским резом два месеца пре термина, при чему се ломе ребра и грудна кост. Нажалост, Настасја је тада остала непокретна. Уследило је пет циклуса хемотерапије које су праћене вежбама физијатра. Научила је поново да седи и хода. Одрађена је трансплантација коштане сржи. Малигнитета и даље има у малом броју. И борба са овом опаком болешћу се наставља.

 

Цена карте је 300 динара, а можете је резервисати у КЦ Чукарица и на број 011/ 3552 678.

 

Радња комада приказује судбину људи примораних да живе заједно у једном београдском стану, почетком шездесетих година прошлог века.

 

Актери представе досељавају се у полузавршен стан, док кров још није покрио зграду, у нади да ће баш ту пронаћи "своју кућицу и свој мир".

 

Али, на путу ка том миру, испречиће се једни другима.

 

Биће потребан низ компромиса како би се у заједничком стану окончао хладни рат и успоставили љубав и благостање.

 

Ову комедију по тексту Драгутина Гуте Добричанин, Артисти с успехом изводе пуне две године. Своје дванаесто играње посвећују Настасји.

 

Режију потписују Софија и Исидора Ристић.

 

Позоришна трупа “Артисти” су друштво младих свестраних уметника, које се бави позоришним стваралаштвом и културним активизмом.

 

ФБ страницу можете погледати ОВДЕ.

 

Извор: Кућа добрих вести

 


Последњи пут измењено уторак, 30 јануар 2018 20:48

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија