A+ A A-

Књижевни маратон ”Београдски читач”

Оцените овај чланак
(1 Глас)

maratonnnnnБЕОГРАД - Трећи по реду Књижевни маратон ”Београдски читач” јединствена је културолошка манифестација у свету и почеће у недељу 22. априла.


Љубитеље очекује 24 сата поезије и прозе а у недељу, тачно у подне, подно скулптуре "Београдски читач", на Врачару, у Чубурском парку публици ће обратити академик Матија Бећковић.


Иначе, Маратон траје тачно 24 сата.


До понедељка, 23. априла, до 12 сати. Можете нам се придружити и у поноћ (”Шекспир и Емилија”), и/или на сабајле, уз кафицу и љубавну поезију, са врачарским комшијама у пижами и паучама; можете скокнути на недељно преподневно умно гимнастицирање са афористичарима Београдског круга. Биће ово прилика и за једну промоцију, поводом које ће драмски уметници, Јелена Ступљанин и Рале Миленковић, у понедељак у 11:00 сати по први пут заједно говорити песму ”Зашто је умрла Ленка Дунђерски”, књижевнице Гордане Влајић из збирке ”УСУД.” Између недеље и понедељка - стендап комичари, а непосредно пре тога - странци у Београду.

 

 

Говориће поезију великих песника држава из којих долазе, на матерњим језицима. Биће гимназијалаца, средњешколаца, оних који ће говорити поезију познатих песника или своју, стидљиву и обавезно искрену. Упознајте најбоље беседнике региона, ученике Прве београдске гимназије који се спремају за нову победу.


Дођите - кад год желите. Понесите ћебенце и сендвич.


Читачи ће бити смештени подно брдашцета на којем је скуптура ”Београдски читач”, првопоставена након истоименог пројекта који за циљ има афирмацију књижевности, рад младог вајара Андрије Васиљевића из Београда.


А онда, у понедељак, на Светски дан књиге, у понедељак, 23. марта, тачно у подне, Књижевни маратон ”Београдски читач”, наставља се - у Америци.


Наиме, Проф. др Гордана Пешаковић, чланица тима иницијаторки пројекта Београдски читач ће (од 18 часова по тамошњем локалном времену) у Орланду/Каселбери, на Флориди испред скулптуре ”Београдски читач” (постављене прошле године, рад вајара Милоша Шарића из Власотинаца) такође уприличити културни догађај у славу књижевности и комуникације кроз културну размену.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 20 април 2018 12:49

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани