Кућа Добрих Вести

Login

Фондација Новак Ђоковић: За вртиће у Србији скоро 30 милиона динара

Оцените овај чланак
(2 гласова)

novakfondacijaФондација Новак Ђоковић успешно је реализовала још једну донаторску кампању “Сезона даривања” током које је прикупљено преко 140 хиљада долара за изградњу и опремање вртића у Србији, чиме је премашен првобитан циљ акције за преко 40 хиљада долара.

 

Кампања која је трајала од 3. децембра 2019. до 08. јануара 2020. године окупила је велики број грађана и компанија-донатора.

 

Оснивачи Фондације, Новак и Јелена Ђоковић, инспирисани гестом свих који су се придружили акцији, одлучили су да својим личним средствима дуплирају прикупљену суму од 140 хиљада долара, чиме ће за изградњу и опремање вртића у Србији у наредном периоду бити на располагању скоро 30 милиона динара.    

 

Најбољи тенисер света и оснивач Фондације уз честитку за новогодишње и божићне празнике, захвалио се свима који су подржали иницијативу и који су помогли у остварењу овог циља.

 

„Захваљујући вашим донацијама премашили смо циљ и ове „Сезоне даривања“ и дошли до невероватне цифре од 140 хиљада долара која ће нам омогућити да отворимо нова предшколска места и програме за децу у Србији. Поносан сам и срце ми је пуно када заједно играмо за исти циљ, зато смо Јелена и ја, и ове године одлучили да дуплирамо ваше донације, јер само удружени у чињењу добрих и племенитих дела можемо вратити осмех и наду у боље сутра нашим малишанима. Хвала вам што верујете у нашу Фондацију, хвала вам на вашој племенитости, на вашем даривању и на свим порукама које сте оставили на сајту уз вашу донацију. Хвала вам на оваквом победоносном почетку 2020. године, јер ако се по јутру дан познаје, ово ће бити једна фантастична година “, рекао је Новак Ђоковић.

 

                                 Jelenafondacija

Глобална директорка и ко-оснивач Фондације Јелена Ђоковић је изјавила да захваљујући свим донаторима и раду Фондације, данас више од 22 хиљаде деце има боље и здравије окружење у којем одрастају.

 

„Ове године у оквиру донаторске кампање имали смо за циљ да сакупимо средства помоћу којих би обезбедили да 200 деце добије приступ предшколском образовању. Захваљујући вашој несебичној подршци, тај циљ је премашен и хвала вам на томе. Хвала вам што нам из године у годину помажете да све већи број деце у Србији добије прилику да учествује у програмима предшколског образовања. Крајем септембра прошле године отворили смо 44. вртић по реду, и то у Свилајнцу, и тиме обезбедили додатних 75 места за децу из ове општине и околних села. Отворили смо и вртић у Мачванском Прњавору у близини Шапца, чиме је више од 150 малишана из Прњавора, али и осталих села из околине Шапца, први пут добило прилику да крене у вртић. У процесу је и отварање вртића у Инђији и нећемо стати на овоме. Наш циљ је да мењамо дечје животе у нашој земљи“, додала је Јелена.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 15 јануар 2020 12:20

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија