Кућа Добрих Вести

Login

Србија ће помоћи спорту Индонезије

Оцените овај чланак
(0 гласова)

 

ssposetadelegacijeindonezijeБЕОГРАД - Драган Атанасов, помоћник министра за омладину и спорт Србије, истакао је  на завршетку посете парламентарне делегације Индонезије Спортском савезу Србије, да Србија може да помогне спорту Инднезије  у неколико области, да је протокол о сарадњи припремљен и да ће се ускоро потписати.


- Сигуран сам да наша искуства могу да помогну бржем развају спорта у Индонезији – рекао је Атанасов.- Једна од тајни успеха српског спорта је у одличној сарадњи између Спортског савеза Србије, Олимпијског комитета Србије и Министарства омладине и спорта. Можемо да помогнемо спортским пријатељима у Индонезији кроз размену тренера и спортиста, али и стручњака других профила у сарадњи са Републичким заводом за спорт и Ани допинг агенцијом Србије. У амбасадору  Србије у Индонезији Јовану Јовановићу имамо искреног пријатеља спорта и сјајног сарадника на чију помоћ у реализацији сваког пројекта може и српска и индонежанска страна да рачуна.
Домаћини парламентарној делегацији Индонезије били су председник Спортског савеза Србије Александар Шоштар са сарадницима, потпредседницима Велизаром Ђерићем и Душаном Димитријевићем, чланом Управног одбора Слободаном Ђурићем и генералним секретаром СС Србије др Данетом Корицом.
- Сигуран сам да Србија и Индонезија могу да унапреде сарадњу у области спорта, али и кроз програме које се тичу омладине и рекреације – рекао је Александар Шоштар захваливши се на посети и нашалио се:
-  У оним спортовима где смо ми успешнији, нећемо вам открити баш све тајне да нас не претекнете. Знамо да су многи наши тренери у фубалу, ватерполу, кошарци, оставили дубок траг и били наши цењени и уважени спортски амбасадори у Индонезији. На темљима ове лепе традиције можемо да градимо квалитетну сарадњу.
Домаћинима се на пријему захвалио амбасадор Индонезије у Србији екселенција Семуел Самсон, истакавши да је Србија, која има седам милона становника у многим спортовима инспирација и узор многим многољуднијим земљама. Од 240 милона становника Индонезије, 40 процената су млади тако да је  ова земља пета у свету по броју навијача и љубитеља спорта! Нагласио је и да су Новак Ђоковић и Ана Ивановић веома популарни у Индонезији, а да је Ана Ивановић већ постала почасни грађанин острва Бали.
- Имамо већ једну јаку спону која нас везује – рекао је вођа парламентарне делегације Индонезије Милтон Пакпахан.- Градоначелник Џакарте презива се Ђокови, а ви имате Ђоковића. Сигуран сам да ће нам користити и ваша искуства у доношењу неких правних аката, јер у индонежанској скупштни ускоро треба да почне расправа о Закону о спорту и омладини. Надам се да ћемо добро сарађивати за добробит наших спортиста и земаља. Индонезија је и изузетно добро тржиште за све производе  везане за спорт.
У делегацији су били  и Триђајати  Сумаријанто, Сајед Фуад Закарија, Агунг Раи Варајаиа, Хуснан Беј Фанание, Еврина Хестианингсих и Гумилар Лаксанпутра са сарадницима. Међу члановима делегације били су представаници четири од 14 одбора индонежанске скупштине, између осталог и Одбора за спорт и омладину.
Чланове парламентарне делегације Индонезије посетио је на потоњем пријему у хотелу „Унион“ и државни секретар у Министарству за омладину и спорт Предраг Перуничић.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 07 новембар 2012 09:51
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

1 Коментар

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија