Кућа Добрих Вести

Login

Петница: Летња научна школа 2020

Оцените овај чланак
(3 гласова)

skolaletnjasdfddfНастављајући традицију дужу од 35 година, Истраживачка станица Петница ће крајем лета и током јесени ове године организовати Летњу научну школу – образовни програм за ученике који школске 2019/2020. године похађају седми разред. Програм ће бити одржан у три термина у трајању од по девет дана.

 

Летња научна школа (ЛНШ) је вишедисциплинарни програм који уводи заинтересоване ученике у основне методе науке и истраживачког рада. Током ЛНШ, ученици могу да се непосредно ангажују у активностима теоријског, практичног и истраживачког карактера у областима астрономије, биологије, електронике, физике, хемије, географије, геологије, археологије, математике, психологије, рачунарства и свих других дисциплина које су заступљене у ИСП. Циљ овог програма није да се науче чињенице, вежбају задаци или проверава знање, већ да се полазници упознају са принципима и основним методама истраживања и да се подстакну да критички размишљају и развијају истраживачки дух. ЛНШ окупља велики број радника и сарадника ИСП.

 

Право пријављивања на ЛНШ имају ученици који тренутно похађају ВИИ разред и који показују изразито високу заинтересованост за науку и истраживачки рад, као и висок степен самосталности и личне иницијативе. Кандидати треба да буду спремни на одвајање од родитеља и познатог окружења, као и на рад и дружење са вршњацима које до тада нису имали прилике да сретну. Оцене и награде са такмичења не представљају битан критеријум за избор кандидата. Учесници не добијају никакве дипломе и учешће на ЛНШ не доноси никакве формалне олакшице у даљем школовању.

 

Пријавна документација:

 

Информација о Конкурсу на линку.

Пријавни формулар на линку.

 

Како се пријавити за учешће на ЛНШ?

 

Кроз пријавну документацију треба да нам објасниш своја интересовања, мотивацију и очекивања од учешћа на ЛНШ. Сваку пријаву независно прегледа и процењује посебна селекциона комисија Истраживачке станице Петница. Некомплетна, уопштено писана или оскудна документација чест је разлог неприхватања кандидата. Зато је боље у пријави пружити и вишак информација, описати различите активности и искуства, размишљања и очекивања, проблеме и остварења. Документација коју нам шаљеш је једина информација коју имамо о теби.

 

Комплетна пријавна документација подразумева пријавни формлар, аутобиографију, есеј и макар једну препоруку наставника или школског психолога/педагога (примамо и више).

 

Пријављивање се врши слањем комплетне пријавне документације на адресу:

 

ИСТРАЖИВАЧКА СТАНИЦА ПЕТНИЦА – ПРИЈАВЕ ЗА ЛНШ 2020

Село Петница

14104 Ваљево

 

Пријаву пошаљи искључиво поштом, никако факсом или е-маилом. Прјава мора стићи у ИСП најкасније до 15. јуна 2020. године.

 

Кандидати који буду изабрани ће о томе бити обавештени до 10. јула 2020. године.

 

 

Детаљније о школи прочитајте ОВДЕ.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 29 април 2020 20:14

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија