Кућа Добрих Вести

Login

Светски дан детета

Оцените овај чланак
(1 Глас)

svetskidandecaaaaa3434343Светски дан детета обележава се широм света 20. новембра.

 

Циљ обележавања је да се општа пажња јавности додатно усмери на потребе најмлађег дела становништва. То је истовремено и апел да се појединци, групе, установе, државне институције, невладин сектор нађу на истом племенитом задатку стварања услова за лепше и срећније детињство.

 

Обавеза одраслих је да ојачају снагу позитивних примера и тиме младима дају путоказ и пруже наду. Родитељи, наставници, али и јавни радници, као и медији, могу и морају да утичу на развијање радних навика, моралних скрупула и исправног социјалног опхођења, да децу и младе уче поштовању другог и другачијег, да им указују на лепоту солидарности, дарежљивости и пожртвованости, да их упућују на здраве стилове живота, да их подстичу на стваралаштво.

 

Конвенција о правима детета, као најважнији документ у области дечјих права, донет од стране УН, прецизира која све права припадају деци и поставља основне стандарде за добробит деце на различитим стадијумима њиховог развоја. Суштина ових права је да се деца без дискриминације развијају и расту, играју се и образују и достојанствено, безбедно, здраво и срећно живе.

 

Сјајна акција поводом Светског дана детета

 

Зато што су деца украс света, потребно је да их од малих ногу учимо да развијају љубав према књижевности.

 

Широм света, 20. новембра обележава се Светски дан детета! То је један од најлепших празника који слави најмлађе, оне који ће једног дана постати одговорни људи. На нама одраслима је озбиљан задатак – да укажемо на важност међусобне интеракције и разумевања међу децом и добробит деце у свету.

 

Поводом Светског дана детета, Вулканчић је за вас и ваше малишане припремио додатна изненађења.

 

Куповином одабраних књига за најмлађе, путем сајта www.vulkani.rs на већ постојећи попуст од 20% остварићете додатних 20%, а на куповину три и више књига још 10% попуста. Попуст се обрачунава у корпи, а само на тај дан достава на територији Србије биће бесплатна.

 

Најлепшим, едукативним и креативним књигама за најмлађе Вулканчић негује генерације радозналих и образованих људи, који ће једнога дана своју љубав према читању пренети својој деци. Одаберите омиљене наслове ваших малишана по невероватним ценама и уверите се зашто се уз Вулканчић књиге лепше расте.

 

Извор: Кућа добрих вести


Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија