Кућа Добрих Вести

Login

Почело такмичење за девојчице „Ухвати идеју“

Оцените овај чланак
(3 гласова)

uhvatiidejuuuuuuПоводом обележавања међународног Дана девојчица у информационо-комуникационим технологијама, Удружење пословних жена Србије шесту годину заредом организује такмичење за девојчице 7. и 8. разреда основних школа под називом „УХВАТИ ИДЕЈУ“. Конкурс је отворен до 12. априла, а радови се могу слати на мејл Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. .

 

Такмичење се организује са циљем да подстакне предузетничко размишљање код девојчица, а прецизне информације о пропозицијама такмичења и образац за пријаву девојчице могу преузети са сајта Удружења пословних жена Србијe.


Три најбоља рада биће проглашена онлајн, као и прошле године, на сам Дан девојчица 22. априла, на сајту као и путем YоуТубе канала и друштвених мрежа Удружења пословних жена Србије. С обзиром на ванредне околности које трају од марта прошле године због кризе изазване пандемијом Цовид-19 и ове године је предвиђено обележавање међународног Дана девојчица у ИКТ сектору у потпуности онлајн, као и прошле године, када је Удружење по први пут, и то веома успешно, ову манифестацију преселило на интернет и организовало је у дигиталној форми. Тако је овај догађај добио још дубљи смисао, показавши и практично у којој мери је ИКТ сектор значајан. Повећано коришћење нових технологија у ванредним условима погодује и уклапа се у идеју самог пројекта, подстицање деце да се укључују у савремене токове, на приватном, а касније и на професионалном плану.

 

За реализацију овогодишњег Дана девојчица Удружење пословних жена Србије је добило институционалну подршку Владе Републике Србије и председнице Владе РС, госпође Ане Брнабић која је као и претходних, и ове године почасна покровитељка пројекта. Пројекат су подржали и Министарство просвете, науке и технолошког развоја, Министарство трговине, туризма и телекомуникација, Министарство привреде, Министарство омладине и спорта, Повереник за заштиту равноправности, Агенција Уједињених нација за родну равноправност и оснаживање жена у Србији (UN Women), Немачка организација за међународну сарадњу ГИЗ,  European СМЕ Week и Међународна унија за телекомуникације УН (ИТУ).

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 19 март 2021 18:56

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија