A+ A A-

Луксембург нуди стипендије за мастер студије студентима региона

Оцените овај чланак
(1 Глас)

EIPAAAAAAЕвропски институт за јавну управу (EIPA) са седиштем у Луксембургу саопштио је да нуди стипендије за похађање Мастер европских правних студија (MELS Online) 2021-2023, које су доступне кандидатима из Албаније, Босне и Херцеговине, Косова, Северне Македоније, Црне Горе, Србије и Турске.

 

Како је саопштило Министарство спољних послова Луксембурга, сврха стипендије је да омогуц́и шест квалификованих кандидата, који су вец́ започели професионалну каријеру, да похађају мастер програм европских правних студија у Луксембургу.

 

Мастер европских правних студија (MELS Online) нуди EIPA у Луксембургу, у партнерству са Универзитетом Лорен у Француској.

 

Мисија EIPA-е је пружање високо-квалитетних курсева обуке за развијање капацитета професионалаца, националних и регионалних јавних управа које се баве пословима ЕУ, као и европских институција.

 

MELS Online је студијски програм прилагођен да се усклади са постојец́им професионалним одговорностима студената, а завршетак програма може бити савршена одскочна даска за следец́и корак у професионалној каријери.

 

Програм је дизајниран за постизање два главна циља - да пружи знања о темељним питањима у основи процеса европских интеграција и да понуди постепену и све већу специјализацију у широком пољу европског права, с циљем омогуц́авања студентима да се на практичан начин баве правним питањима.

 

За шест корисника, стипендија покрива пуну школарину, укључујуц́и приступ свим онлајн сесијама и материјалима за учење на даљину.

 

Корисници стипендија такође ће добити помоћ за трошкове путовања током две академске године за осам путовања у Луксембург у износу до 4.900 евра, као и новац за дневне трошкове у Луксембургу приликом похађања курсева, када буду укинута ограничења путовања због корона вируса.

 

Крајњи рок за пријаве за стипендије је 14. мај 2021. За више детаља посетити сајт EIPA.

 

 

Извор: Еуроактив/Кућа добрих вести


Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани