Кућа Добрих Вести

Login

Нови портал “Изабери средњу” доноси револуцију у информисању о школама

Оцените овај чланак
(2 гласова)

izaiberidfdfdfdfУ ОШ „Десанка Максимовић“ у Чокоту, школи познатој по бројним иновацијама у настави, осмишљен је пројекат, односно портал www.izaberisrednju.rs.

 

Портал је намењен ученицима осмог разреда помоћу којег ће моћи да на једном месту пронађу информације потребне приликом избора средње школе.

 

На овом јединственом порталу у ученици и родитељи моћи ће да се информишу о образовним профилима, изгледу школа, опремљености, кабинетима, листи предмета по образовним профилима и разредима, минималном броју бодова за упис претходних година и сл. Презентације средњих школа садржаће и фотографије, као и видео материјал. Ученицима и родитељима који посете портал биће омогућено да школама поставе питања и на самом порталу добију одговоре.

 

Портал је оптимизован за све врсте уређаја и има сервисе за лако проналажење и претраживање школа. Портал тј. веб апликација је повезана са друштвеним мрежама и на тај начин је доступнија корисницима.

 

Портал „Изабери средњу“ је тренутно у завршној фази израде тј. фази прикупљања података о школама у чему је ентузијастима из ове школе помогла Школска управа Ниш, која је и подржала пројекат. Тренутно обухвата све средње школе које припадају Школској управи Ниш, а у плану је да се у наредних неколико месеци прошири и на све средње школе у Србији.

 

Идејни творци портала су наставник информатике Филип Клаин и директор школе Миљан Бојанић, а у реализацији пројекта учествују и ученици ОШ „Десанка Максимовић“.

 

Извор: Југпрес


Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија