Кућа Добрих Вести

Login

BubbleBee – бесплатни едукативни портал за средњошколце и наставнике

Оцените овај чланак
(5 гласова)

bublebeeБЕОГРАД – Мајкрософтов Развојни центар (Microsoft Development Center Serbia) у Београду понудио је средњошколцима и њиховим наставницима учење програмирања “на даљину”, путем потпуно бесплатног портала “BubbleBee.

Након више година успешне сарадње са Мајкрософтом и Развојним центром компаније, наставницима и ученицима широм Србије на располагању је потпуно бесплатно, портал који омогућава додатну едукацију средњошколаца, ради популаризације програмирања.

Портал је намењен, пре свега, средњошколцима, али и додатној настави у средњим школама, где га на настави информатике, или у оквиру других стручних предмета, могу користити и наставници.
Запослени у Развојном центру Мајкрософта дуги низ година својим ентузијазмом и енергијом помажу у популаризацији програмирања међу млађим генерацијама. Поред пројеката као што су предавања на Електротехничком и Математичком факултету, предавања у Математичкој гимназији, „BubbleCup“ такмичење, последњи у низу пројеката јесте и „BubbleBee” портал.

До бољег знања из информатике

“Наша препорука је да наставници ученике мотивишу да отворе налог на порталу, сами или уз помоћ наставника, како би пролазили кроз материјале и лекције на порталу. Помоћу портала могу учити самостално или у различитим облицима наставе“, објаснио је Драган Томић, директор Развојног центра Мајкрософта у Србији.
“Информатика ће бити главни покретач економије у XXI веку. Србија има прилику да буде један од лидера у региону. Повећање броја инжењера и квалитет њиховог знања могу трансформисати ову земљу у наредних десет до двадесет година. ”BubbleBee ” може бити један од градивних блокова за модерну и нову Србију“, оцењује директор Мајкрософтовог Развојног центра.
Додатна предност „BubbleBee“ портала и јесте та што ученици могу бирати време када ће учити и имају потпуну флексибилност, али се истовремено упознају и са новим начинима учења – “на даљину”.
С обзиром на потребе тржишта рада, овај едукативни портал је додатак на већ постојеће наставне планове и програме који се користе у средњим школама, а који ће омогућити бољу припрему за послове програмирања.
Професор Зоран Васиљевић из Прве крагујевачке гимназије задовољан је урађеним областима на “ BubbleBee ” порталу.
По ономе што је планирано портал би могао да буде одличан, како за такмичаре,тако и за оне који се баве прогамирањем. Добра интеракција са корисницима омогућиће бржи напредак корисника и аутора. Развој оваквих сајтова у Србији допринео би подизању нивоа програмерских знања, закључио је професор Васиљевић.

majkrosoftprva

Професори и ученици могу да предлажу лекције

Мајкрософт Развојни центар позвао је професоре информатике, као и њихове ученике да напишу или предложе лекције, или целе курсеве које би желели да виде на „BubbleBee“ порталу.
„BubbleBee“ треба да буде сајт чије ће лекције средњошколци желети да пролазе, те позивамо професоре да нам помогну у томе. Било би нам изузетно задовољство да професори информатике буду чланови нашег тима!”, поручио је „BubbleBee“ тим Мајкрософтовог Развојног центра.
Овај сајт за популаризацију програмирања код најмлађих је управо оно што нам је недостајало. Сви су свесни да је XXI век – век математике и информатике, али нисмо до сада имали овакав начин привлачења пажње будућим стручњацима за ове изузетно важне области“, каже професор Срђан Огњановић, директор Математичке гимназије у Београду.
Он је тиму Мајкрософта пожелео довољно мотива и упорности да истрају у процесу израде и сталног усавршавања сајта, додавању нових проблема и интересантних решења.
Сви они који желе да учествују у писању лекција или курсева могу контактирати Мајкрософтов Развојни центар:
Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. , или окренути број телефона: 011/33 99 889.
Мајкрософтов Развојни центар Србије основан је у Београду 2005. године, а данас већ има 168 запослених. Међу њима више од 120 инжењера, рапоређених у SQL, Bing, Office тимовима, развијају најпрестижније производе Мicrosoftа који се користе у целом свету.
За више информација о Развојном центру и компанији Мајкрософт у Србији посетите адресу: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. .


Извор: Кућа добрих вести/Microsoft

 


Последњи пут измењено четвртак, 13 фебруар 2014 00:14
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија