Кућа Добрих Вести

Login

Барселона организује камп за талентоване српске дечаке

Оцените овај чланак
(0 гласова)

БЕОГРАД - Четвороструки првак Европе - шпанска Барселона организоваће од 11. до 15. јуна ove godine свој камп за 300 дечака, од осам до 16 година из Србије, који ће у десет тренинга имати прилику да се упознају са радом најпознатије фудбалске школе на свету.

На теренима Партизановог спортског центра "Телеоптик" неколико тренера Барселоне демонстрираће свој начин рада и неговања чувене школе, која сваке године избаци по неко велико име европског фудбала.

"У нашој омладинској школи у Барселони ради више од  80 тренера са дечацима, којима је неопходна фудбалска обука. Поред тога, имамо развијену логистичку службу у којој је укључено још стотинак људи, који прате развој младих фудбалера", рекао је данас у хотелу "Москва", заменик директора фудбалске школе Барселоне Хулио Алберто Морена.

Он је подсетио да је до сада, у различитим деловима света, кроз кампове Барселоне прошло више од  30.000 дечака.

"Сврха ових кампова није да другим земљама отимамо децу, него да домаћине и талентовану децу упознамо са нашим начином радом. У нашој школи у свим селекцијама, од најнижих, па до првог тима који води Пеп Гвардиола, спроводи се исти режим и систем рада", подсетио је Морена.

Велику заслугу за то што ће Барселона први пут у нашој земљи представити свој камп има фудбалски менаџер Зоран Стојадиновић, који је прошле године сличан камп већ организовао у Хрватској.
"Ово ће бити прилика да млади фудбалери и њихови тренери виде како се ради у најбољем светском клубу. У односу на друге клубове „Барселона“ има другачији приступ методологији рада, али ми се чини да он одговара нашој деци", рекао је Стојадиновић.

Шпански гост је подсетио да је кроз школу фудбала Барселоне прошао и Лионел Меси. Он је тренутно најбољи изданак те школе и најбољи фудбалер данашњице.

"Свако дете код нас има исти третман као што је имао и Меси. Са децом, попут Месија, се и посебно ради. Води се брига о свим сегментима његовог развоја", рекао је Морена.
Некадашњи фудбалер Барселоне је подсетио да његов клуб никада не меша три ствари са фудбалом - политику, религију и клуб.

"Није наша жеља да другима отимамо талентовану децу. Нама није проблем да платимо талентованог дечака, или већ формираног фудбалера. Сматрамо да су овакви кампови корисни, како за Барселону, али још више за земље у којима се организују", истакао је Морена.
 
Гост Барселонe на представљању кампа у хотелу ,"Москва" био је бивши капитен репрезентације Србије и Црне Горе Сава Милошевић. Он је у суперлативу говорио о Барселониној школи фудбала, иако је једно време, играjући у Шпанији, наступао за градског ривала "Еспањол“ (Espanyol).

Гост из Шпаније је указао да су основни циљеви сваког кампа Барселоне исти - надградња основних појмова о фудбалу, представљање вредности Барселоне, међусобно поштовање, толеранција, солидарност и дружење деце. Најбољи полазници кампа имаће прилику да посете Барселону и тренирају са најталентованијом децом тог клуба.

Водила се мала полемика да ли је за наше прилике цена од 290 евра за петодневни тренажни процес прескупа цифра.

Пре две године свој камп у Србији имао је и италијански Милан.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 31 август 2012 12:06
Александар Цвејић

Новинар Александар-Саша Цвејић рођен је 1953. године у севернобанатском селу Ђала. Основну и средњу школу похађао је у родном месту и Београду. Факултет политичких наука, на одсеку за новинарство, завршио је у Београду. Ожењен је супругом Светланом са којом има кћерку Катарину и сина Илију. Радио је у Спортској рубрици Новинске агенције Танјуг од 1978. до 2011. године. У новинарској каријери пратио је догађаје из више од 40 спортова. Извештавао са више Олимпијских игара, светских и европских шампионата у фудбалу и боксу. Пет година је обављао функцију генералног секретара Удружења спортских новинара Србије.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија