A+ A A-

Основано удружење младих који су одрасли без родитељског старања

Оцените овај чланак
(1 Глас)

logojpghhhhhhhБЕОГРАД - Оснивачка скупштина удружења „Мој круг“, првог и јединог удружења младих који су одрасли без родитељског старања у Србији одржана је 26. априла у Дому омладине Београда.

 

Оснивачи и оснивачице овог јединственог удружења су млади који користе услуге Каријерног центра „Јаки млади“ и њихови пријатељи. Каријерни центар “Јаки млади” пружио је помоћ оснивању овог удружења и наставиће да подржава његов рад, кроз менторску подршку, уступање простора и подршку идејама, активностима и акцијама које ће “Мој круг” спроводити.

 

На оснивачкој скупштини било је речи о циљевима и акцијама чије је извођење планирано у наредном периоду, са циљем побољшања положаја младих који су одрасли без родитељског старања.

 

Подршку младима, у партнерству са Фондацијом СОС Дечија села Србија пружа и ФИЦЕ Србија, удрузење стручњака за подршку деци и породици, које већ 15 година ради на унапредјењу квалитета зивота и добробити деце и младих у Србији. Чланице ФИЦЕ Србије су домови за децу без родитељског старања, Центри за породични смештај, Заводи за омладину, СОС Дечија села Србија и неки од Центара за социјални рад у Србији.

 

Каријерни центар „Јаки млади“ отворен је у оквиру пројекта „Јаки млади – одржива социјална инклузија и економска подршка младима у ризику“, који СОС Дечија села Србија спроводе у партнерству са немачком Фондацијом Херман Гмајнер и локалним партнерима, уз суфинансирање немачког савезног министарства за привредну сарадњу и развој (БМЗ). Основна улога Центра „Јаки млади“ је подршка у повећању запошљивости младих из угрожених група са територије града Београда.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 27 април 2018 13:16

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани