A+ A A-

ОРГАНСКИ ПРОИЗВОДИ НА ЈЕДНОМ МЕСТУ: Први диструбитивни центар у Србији

Оцените овај чланак
(2 гласова)

pixabejjjjjjУ Ченеју, надомак Новог Сада отворен је први дистрибутивни центар домаћих органских производа под називом „Органски производи на једном месту“.

 

У овом дистрибутивном центру људи ће моћи на једном месту да виде понуду домаћих органиских производа. Тренутно је у понуди на десетине производа узгајаних од стране 11 различитих газдинстава.

 

Пројекат се реализује уз подршку Града Новог Сада, по угледу на најбоље праксе у Европи, а како би се свежи, локални органски производи могли купити на једном месту.

 

„То је нешто што нема цену, заједно покушавамо да ојачамо мање пољопривредне произвођаче, да обратимо пажњу на велики број породица, газдинстава која раде добро и праве читаву палету производа који се продају у Новом Саду, али у другим местима у Војводини и Сррбији“, навео је градоначелник Новог Сада Милош Вучевић приликом обиласка дистрибутивног центра.

 

Према његовим речима, читава идеја дистрибутивног центра јесте фантастично осмишљена, не постоји нигде другде у Србији, а сви купци могу доћи произвођачима на праг, наручити органску храну онлајн или унајмити курирске службе за куповину у том дистрибутивном центру.

 

Он је додао да је Нови Сад у последњих 10 година издвојио 35 милиона динара за подршку пољопривредницима који се баве органском производњом, а само у 2021. издвојено 5,5 милиона динара за ту намену.

 

„Палета производа који се овде могу пронаћи веома је широка, пошто уз свеже производе, радимо и на преради. Наше газдинство је у потпуности под органским производима. Органска производња је специфична, тако су и произвођачи веома специфични. Нема сујете код нас, препоручујемо друге колеге, радимо по препоруци“, навела је Нада Летић пољопривредница са Ченеја.

 

Извор: Агроасавети


Последњи пут измењено среда, 22 септембар 2021 11:57

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани