Кућа Добрих Вести

Login

БЕСПЛАТНА ОБУКА: Воћарство

Оцените овај чланак
(2 гласова)

voceslikafgfgfgБесплатна обука за пољопривреднике из области органске производње, воћарства и пчеларства јуче је почела по седми пут у организацији Секретаријата за привреду у сарадњи са Пољопривредним факултетом.

 

„У понедељак ће се у Радмиловцу одржати и практични део ове обуке. Сваке године интересовање је велико и сматрам да је ово одлична прилика да се научи доста од предавача са Пољопривредног факултета. Град Београд цени пољопривреду и сврстава је на високо место јер је она важна за наш град. После Војводине, град Београд има највише пољопривредног земљишта у Србији. Београд има 277.000 хектара пољопривредног земљишта, а од тога је обрадиво око 220.000“, објаснио је Милинко Величковић, секретар за привреду.

 

Он је нагласио да је ове године опредељено 180 милиона динара за подстицаје за пољопривредне произвођаче, а следеће године ћемо повећати тај износ на 240 милиона.

 

„Ове године схватили смо да смо имали више конкурисаних него оних који су добили подстицаје. Такође, сваке године повећава се број пољопривредних газдинстава те сада имамо приближно 35.000 регистрованих газдинстава“, рекао је Величковић.

 

Према његовим речима, све више младих су носиоци пољопривредних газдинстава.

 

„Допринели смо томе јер смо код бодовних листа ставили да млађи пољопривредни произвођачи добијају више бодова. Такође, дајемо и субвенције, помажемо пољопривредним произвођачима да направе храну, затим да је промовишу и дистрибуирају, односно продају. У току је Сајам пољопривреде у Новом Саду и имамо око 40 најбољих пољопривредних произвођача из Београда који представљају своју храну и излажу је на сајму бесплатно. Ово је велика ствар јер ту могу да промовишу своје производе, нађу купце и повећају производњу“, рекао је Величковић.

 

Извор: Беоинфо


Последњи пут измењено уторак, 21 септембар 2021 23:06

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија