A+ A A-

„Пекарско млинарски дани“на Новосадском сајму

Оцените овај чланак
(2 гласова)

22pmgsssssssБЕОГРАД - На овогодишњем Сајму и конференцији „Пекарски млинарски дани“, који се одржава под слоганом “Дођи,види, научи, примени“ окупиће се најеминентнији стручњаци из пекарске,млинарске и посластичарске професије.

 

На другом Сајму пекарства и млинарства стручна јавност и посетиоци ће имати прилику да се на једном месту упознају са опремом, прибором, сировинама, адитивима, помоћним средствима, лабораторијом, контролом, мерењем, услугама, асортиманом, те ће имати прилику за информативне разговоре и подршку за пекарство, млинарство, посластичарство и све остало што има везе са прерадом жита и брашна.

 

Сајам ће, како је најавио Новосадски сајам, за посетиоце бити отворен сва три дана од 10 до 19 часова, а цена улазнице износи 500 динара. Последњег дана сајма биће организован велики школки час за почетнике али и за искуснепекаре „Пшеница, млинарство и пекарство на длану“ где ће водећи стручњаци уз практичне домонстрације на једноставан, занимљив, популаран и разумљив начин приближити слушаоцима основне постулате млинарства и пекарства.

 

Овогодишњи сајма ће отворити помоћник министра пољопривреде и заштите животне средине Ненад Катанић, а поред њега се очекује и присуство представника покраинске владе.

 

Током трајања сајма одржаће се и конференција о најактуелним темама у овој бранши.

 

Централне теме конференције биће: Квалитет и класификација пшенице– вечита тема сагледана новим очима; Пећ: срце пекаре – како избећи пропусте у печењу и уштедети.

 

Такође ће бити речи и о: способности задржавања растварача – определити се за постојеће методе или потпуно нови принцип контроле квалитета брашна, као и о потенцијалу и расположивим решењима за посластичарске програме у пекарама.

 

Очекује се велики број како домаћих тако и страних излагача који ће на својим штандовима представљати нова и постојећа решења која доприносе квалитету целокупног процеса производње бршна, пекарских и посластичарских производа.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 12 октобар 2017 11:02

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани