A+ A A-

Креирај своју органску баштицу

Оцените овај чланак
(2 гласова)

bastalista656658787878БЕОГРАД -  „Башталиште“ – прва баштенска заједница у Београду организује 31. јануара радионицу планирања органске баште и припреме расада.

 

Производња сопствене хране није баук како се чини на први поглед. Ако су то могле наше баке и деке пре стотинак година, можемо и ми данас.

 

Обиље доступне литературе на Интернету може да збуни почетнике. Искусни произвођачи и експерти често употребљавају стручне термине чиме додатно отежавају посао. Зато смо припремили садржајну, али сажету радионицу која ће вам свакодневним језиком открити мистерију планирања органске баште и производње расада.

 

Током  сата колико ће трајти ова радионица бићете у прилици да сазнате:

 

-          Шта је то плодоред, зашто је важан и како га примењивати

-          Основе комбиновања култура

-          Како да однегујете расад у кућним условима

-          Како и када да сејете / садите на отвореном

-          Посејете и понесете кући своју прву биљку.

-          Мало приче, много интеракције и практичних пример што посебно погодује потпуним баштованским почетницима.

 

Циљ радионице је да се полазници охрабре да уплове у авантуру звану производња поврћа здравог за човека и планету на било којем доступном месту: башти, тераси, балкону итд.

 

Радионица се одржава у среду 31.јануара од 18-20 часова,  у простору ИнЦентра, Цара Лазара 5-7.

 

 

Цена радионице је 500 динара уколико платите ПостНетом на број телефона 0643013830 или на рачун Ама Центра у Комерцијалној банци број 205-200943-17 са назнаком “За радионицу”. Уколико плаћате на лицу места, цена радионице је 700 динара.

 

За чланове Башталишта и WWOOF-a учешће је бесплатно.

 

Пријављивање за радионицу је обавезно и то путем ОВОГ линка, најкасније до понедељка, 29.јануара у подне. Број места је ограничен. Молимо вас да имате на уму да гарантујемо место само онима који су платили унапред.

 

Овом радионицом, отвара се овогодишњи циклус радионица у области производње хране и здравих стилова живота намењених деци и одраслима.

 

Постаните баштаоничар пријавом своје радионице путем линка за пријаву баштаоничара.

 

Башталиште је прва баштенска заједница у Србији по моделу “community gardens” која заговара и промовише градске баштенске заједнице као алат за еколошки /економски /социјални / здравствени развој локалних заједница и одрживих градова.

 

Башталиште је заједница урбаних баштована која је 2013. успоставила заједничку органску башту на само 10 километара од центра Београда.

 

ИЗВОР: Башталиште/Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 24 јануар 2018 12:06

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани