Кућа Добрих Вести

Login

Припреме за омладински Шампионат света и пионирске и кедетске Светске купове у Немачкој

Оцените овај чланак
(0 гласова)

kuglanje-WM-Logo_2012_k-naslovnaЗавршне припреме за омладински Шампионат света и пионирске и кадетске Светске купове у Бауцену Немачкој (18 - 26 мај), почеле су у Бањи Јунаковић. На списку селектора омладинки Јулијане Вукадиновић су: Исидора Шибул (Војводина, Бачко Градиште), Ливиа Санто (Пионир), Јасмина Анђелковић (Ада компјутерс), Ксенија Милосав (СПЦ Војводина), Јелена Попов (Банат), Маја Ђукић (Раднички, Нови Сад), Милана Павлиц (Козолг) и Нина Каћански (Војводина, Бачко Градиште).

Селектор пионирки и кадеткиња Љубомир Штетин одлучио се за Хермину Лукач (Војводина, Бачко Градиште) и Вању Таталовић (Ада компјутерс).

Под руководством селектора јуниора Војка Павловића, на припремама ће радити: Далибор Попов, Слободан Симоновић и Радован Влајков (сви Банат, Зрењанин), Милиош Симијоновић (Ниш пут), Балаж Ковач (Еђшег), Роберт Ерњеши (Сегедин), Игор Ковачић (Црвена звезда БН Бос) и Милорад Војновић
(Сента).

Драган Фатовић, селектор пионира и кадета радиће са Аленом Кујунџићем (Ц. звезда БН бос) и Божидаром Јуришићем (Кристал, Зрењанин).

Припреме почињу у суботу 12. маја и трајаће до 17. маја када пионирске и кадетске селекције полазе из Бање Јунаковић „Ластиним“ аутобусом на Светске
купове у Бауцен. Омладинске репрезентације ће кренути 20. маја.

- У Немачку идемо са веома талентованом генерацијом, надамо се да ћемо поновити успехе из Ријеке 2010.- каже председник КСС Урош Драгојловић.

- Једина смо земља која тренутно има све три мушке екипне светске титуле – кадетску, јуниорску и сениорску и надам се да ће тако остати и после Бауцена, а велика нам је жеља да се врхунским резултатима омладинаца прикључе и омладинке.

Захваљујемо се Министарству омладине и спорта Србије које подржава наше програме, ове године усмерене у овом делу сезоне на младе српске куглашице и куглаше.

На прошлом јуниорском Шампионату света у Ријеци 2010. Србије је освојила четири медаље (2 – 1 – 1). Златом се окитила мушка репрезентација у којој су, из екипе која је на припремама, били Р. Ерњеши, Симоновић, Симијоновић, Попов и Влајков. Злато је освојио и тандем Вилмош Заварко - Роберт Ерњеши, сребро тандем Александар Милинковић - Милош Симијоновић, а бронзу Јелена Петровић у спринту.

У Ријеци, на другом пионирском и седмом кадетском поједначном Светском купу српски подмладак освојио је четири медаље: злато и три сребра.

Златом се окитио Роберт Ерњеши (кадети – појединачно), сребром Марко Антић (пионири - појединачано), Милана Павлиц (кадеткиње – појединачно) као и пионирски микс пар Хермина Лукач и Марко Антић.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 14 мај 2012 03:28
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија