Кућа Добрих Вести

Login

Ђукићева и Керечки прваци Србије у спринту

Оцените овај чланак
(0 гласова)


1majadjukicradnickinsБЕОГРАД - Јунорска репрезентативка Србије Маја Ђукић (Раднички Нови Сад) и првотимац Црвене звезде БН Бос Јован Керечки освојили су шампионске титуле на Првенствима Србије у спринту.


 Ђукићева је у финалу на куглани на Бањици у Београду са 2:0 у сетовима (103:96 и 87:77) савладала Сабину Шокац (Пионир, Суботица) и освојила титулу. У борби за треће место Марина Јокић (ЕДБ) је победила Мирјану Савић (НС 1932). У сетовима је било 1:1 па су одлучиле „златне кугле“ где је Јокићева била успешнија 17:16.
У полуфиналу, Сабина Шокац је савладала Савићеву (1:1 у сетовима и 21:14 у „златним куглама“) док је Ђукићева, после две серије од по три „златне кугле“ била успешнија од Јокићева (1:1, 19:19, 19:18).
Керечки је на куглани у Врбасу до титуле дошао победом у финалу против Небојше Матијевића (Јадран, Голубинци) са 2:0 (93:67, 98:86). Треће место припало је Здравку Кресовићу (Војводина) после „златних кугли“ у мечу са Љубисавом Перишићем (Трстеник ППТ). У сетовима је било 1:1, у додатне три кугле Кресовић је био смиренији (23:19) и окитио се бронзом.
Керечки је у полуфиналу са 2:0 елиминисао Перишића, док је Матијевић после 1:1 са 24:20 у три додатне кугле елиминисао Кресовића.
Сабина Шокац и Здравко Кресовић су дошли на Шампионат Србије као резерве после отказа пласираних куглашица и куглаша и освојили су медаље.
На прошлом Шампионату Србије титуле су освојили Драгољуб Сузић (Рудар, Костолац) и Хермина Лукач (Јединство, Нови Бечеј).

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено недеља, 03 фебруар 2013 15:26
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија