Кућа Добрих Вести

Login

Добар жреб куглаша на Светском купу

Оцените овај чланак
(0 гласова)

1kovacicdjukictepsalukacbaranjsantoernjesislevaЗАЛАЕГЕРСЕГ - Српски куглаши и куглашице, имали су одличан жреб на Светском купу који у петак 8. фебруара почиње у мађарском граду Залаегерсегу, једнодушна су у оцени оба српска тренера Мирко Чуквас (женски део селекције) и Војко Павловић који брине о сениорима и јуниорима!


У сениорској конкуренцији, Даниел Тепша је слободан у првом колу (БиХ није послала играча), а у четвртфиналу састаће се сс бољим из дуела Лукас (Аустрија) – Мушанић (Хрватска). Хрват је победник Светског купа у Ријеци 2009. када је у фантастичном мечу у полуфиналу избацио управо Тепшу, који је касније освојио бронзу! Други српски представник Чонгор Барањ састаће се у првом колу са Фредериком Келом (Француска), а ако прође у четвртфиналу противник ће му бити бољи из меча Бруно (Француска) - Штраус (Немачка).
Ливиа Санто, једина српска сениорка на овом Светском купу, у првом  колу састаће се са Мађарицом Петром Феђвереш. Када прегрми ову ни мало лаку препреку састаће се са бољом из дуела Сајко (Словенија) - Гренелин (Француска).
Српски јуниор Роберт Ерњеши, троструки победник светског купа који брани јуниорску титулу из Талина 2011,  играће у првом колу против Пољака Мариуша Вилцингера, док Игор Ковачић у за противника има Нермина Хрустемовића (БиХ). Ерњеши, оде кога се очекује победа,  у другом колу иде на бољег из меча Бихлер (Немачка) - Фрич (Аустрија), а Ковачић, ако прође прво коло, на успешнијег из дуела Поповчић (Храватска) - Шмит (Француска).
Јуниорка Хермина Лукач састаће се у првом колу са Хрватицом  Ником Грубишић, док ће друга српска јуниорка Маја Ђукић одмерити снаге са Анетом Шостек (Пољска).  Лукачева ће у другом колу, ако савлада Хрватицу,  играти против победнице меча Бризер (Немачка) - Тот (Мађарска) а Ђукићева ако тријумфује иде  на бољу  из дуела Рогина (Словенија ) - Насембауер (Италија).
- Увек је тешко када у првој утакмици играш против домаће куглашице, ту је фактор публике веома битан, биће навијања, а и оне познају ову куглану – рекла је Ливиа Санто, која је 2011. у Естонији освојила јуниорски Светски куп.- Али, ако успем да се „искључим“ неће бити проблема да прођем у друго коло.
Војко Павловић је овако оценио мушки жреб:
- Изванредан, имали смо и срећу да се нигде не састају српски представници до – финала. Тепша ће одморан ући и четвртфинални дуел, имаће јаког противника ма ко победио у сурету Хубер – Мушанић.. Ни Барањ није лоше прошао, Кел има медаљу са Светског купа али је по рејтингу слабији од нашег репрезентативца. Мислим да Ерњеши, уколико не буде великих изненађења има отворен пут до финала.  И Ковачић је у доброј позицији и имамо право да  прижељкујемо српско финале.
Мирко Чуквас је такође задовољан, али и упозорава на опрез:
-  Хермина Лукач има за прву противницу Хрватицу Грубишић која је одлична играчица и у најтежој је позицији од свих наших представника. Ђукићева је у нешто лакшој ситуацији у првом колу. Ливиа Санто има за почетак противницу по мери, а потом, ако не буде изненађења долази реприза поједначног Шампионата света из Лесна прошле године  када је победила Еву Сајко, пласирала се у финале али је морала да се задовољи сребром.
У петак 8. фебруара играће се у јуниорској конкуренцији до полуфинала, у суботу 9. фебруара сениори и сениорке  играју до полуфинала, у недељу су полуфинални мечеви и и окршаји за медаље у обе конкуррнције.
 На последњем Светском купу у Талину у Естонији 2011. Ливиа Санто и Роберт Ерњеши су освојили јуниорске златне медаље, а Вилмош Заварко сениорско сребро. Ерњеши је прошле године на кадетском Светском купу у Бауцену у Немачкој освојио појединачно злато. Санто има и јуниорску бронзу 2008.
Са Светских купова у овој селекцији медаље имају и Даниел Тепша (сениорска бронза из Ријеке 2009), Чонгор Барањ (јуниорска бронза 2006) и  Хермина Лукач (пионирско сребро у пару са Марком Антићем у Ријеци 2010).
Куглаши су са светских купова (пионирски, кадетски, јуниорски и сениорски) донели, од 1989. до сада, 24 медаље (11 – 4- 9). Роберт Ерњеши има три титуле (две кадетске 2010. и 2012. и јуниорску 2011), Милана Павлиц две титуле (пионирску појединачну и пионирску у пару са Иваном Анђелковићем 2008) и по једну титулу имају Ливиа Санто (јуниорску 2011), Вилмош Заварко (јуниорску 2009), Антонија Шкафар (сениорска, 1989.), Арпад Борош (сениорска 1994.), Санела Новић Сутуровић (сениорска 2001) и Сандра Матешић (сениорска 2002).

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 07 фебруар 2013 21:40
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија