Кућа Добрих Вести

Login

Светске шампионке тестирају Србију у Сегедину

Оцените овај чланак
(1 Глас)


SEGEDINRENATAVILOVSRBIJAБЕОГРАД - Женска сениорска репрезентација и обе кадетске селекције Србије одиграће у суботу и недељу 4. и 5. маја пријатељске утакмице са Мађарском у Сегедину и то ће им бити последња проба пред Шампионат света у Залаегерсегу у Мађарској од 9. до 25. маја. Због плеј офа мађарског шампионата неће играти мушке сениорске репрезентације.


Селектор сениорки Мирко Чуквас позвао је за меч са шампионкама света Мађарицама, Ренату Вилов, Ливиу Санто, Зорицу Бараћ, Невенку Јоковић (све Пионир), Јасмину Анђелковић (Џамбо инвест, Нови Сад), Мају Ђукић (Раднички, Нови Сад), Јелену Богданов (Срем) и Бојану Милетић (СПЦ Војводина).
Љубомир Штетин, селектор кадеткиња, у Сегедин ће повести Хермину Лукач (Јединство, Нови Бечеј), Весну Бошков (Баната), Санелу Милосав и Љиљану Френц (Кристал), Ангелу Золнаи (Џамбо инвест) и Кристину Љубенковић (Колубара).
У саставу кадетске репрезентације, коју води селектор Драган Фатовић, су Ален Кујунџић (Ц. звезда), Милорад Војновић (Полет ПБ), Норберт Ерњеши (Јединство), Бојан Кличарић (Срем), Давид Лаиншчак (Раднички, Кикинда) и Марко Антић (Словен).
Дирекро Партизана Зоран Драговић, очекувао је да се млади ас црно - белих Борислав Рогић нађе у шесторци за Сегедин:
- Рогић је одиграо целу сезону одлично, освојио је три медаље на Шампионатима Србије, два јуниорска сребра и једну кадетску бронзу, играо је веома добро и Лигу шампиона. Веома је талентован и посвећен куглању и заслужио је репрезентативни статус - сматра Драговић.
Драган Фатовић, слектор кадета је  пре одлуке о саставу за Сегедин разговарао са младим Рогићем:
- Објаснио сам му да  неће бити у шесторци и он је прихватио, признавши да му је форма пала баш за припреме и пријатељски меч са Румунима. У репрезентацији, на жалост,  има места само за петорицу, и из ове шесторке која иде у Сегедин неће сви путовати у Залаегерсег. Играће само најспремјнији, имамо високе циљеве, да одбранимо и екипну титулу из Сарајева 2011.
Кадетски Шампионат света (појединачно - класик, појединачно - за комбинацију, појединачно – спринт, микс и екипно) одиграће се од 9. до 15. маја у Залаегерсегу. У кадетској конкуренцији, Србија је 2011. у Сарајеву била најуспешнија земља са укупно осам медаља – четири златне и четири бронзане!  Шампиони света постали су кадетска мушка репрезентација, кадетски тандем Балаж Ковач - Игор Ковачић, женски тандем Милана Павлиц- Маја Ђукић и Роберт Ерњеши у комбинацији, док су четири бронзе припале Роберту Ерњешију – појединачно, миксу Балаж Ковач - Маја Ђукић и у спринту Ивони Ач и Игору Ковачићу. По два златна и бронзани трофеј освојили су пре две године Роберт Ерњеши, Балаж Ковач и Игор Ковачић и по томе су били најуспешнији такмичари на шампионату.
У Залаегерсегу сениори ће од 15. до 25. маја  на екипном Шампионату света играти у „Д“ групи са репрезентацијама Румуније и Италије а четврто место попуниће један од квалификаната (Немачка – није играла у на СП Сарајеву 2011. па мора у квалификације,  Црна Гора, Данска, Каталонија и Швајцарска).
Куглашице су у „Б“ групи са Румунијом, Естонијом и екипом из квалификација (Немачка - није играла у Сарајеву па мора у квалификације, Пољска, Каталонија, Француска и Црна Гора).
Остале – групе – куглаши, „А“: Мађарска, Аустрија, БиХ и квалификант, „Б“: Словенија, Хрватска, Словачка и Француска, Ц“: Чешка, Македонија, Пољска и квалификант.
Куглашице, „А“: Словенија, Хрватска, Македонија и квалификант,  „Ц“: Аустрија, Чешка, Италија и квалификант, „Д“: Мађарска, Словачка, БиХ и Данска.
У другој фази игра се одмах четвртфинале по систему - први меч: „А“ 1 – „Ц“ 2,  други меч: „Б“ 1 – „Д“ 2, трећи меч: „Ц“ 1 – „А“ 2 и четврти меч: „Д“ 1 - „Б“ 2. Победници првог и другог четвтфиналног меча играће први полуфинални дуел, а победнци другог и трећег четвртфиналног меча други полуфинални дуел
На СП 2011. у Сарајеву медаље су освојили - куглаши: 1. Србија, 2. Мађарска, две бронзе: Чешка и Словенија, куглашице: 1. Мађарска, 2. Румунија, две бронзе Аустрија и Словенија.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 03 мај 2013 15:09
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија