Кућа Добрих Вести

Login

Кадеткиње пробијају лед на СП у Залаегерсегу

Оцените овај чланак
(1 Глас)

fatovicpavlovicisstetinnakuglaniuzalaegrseguЗАЛАГЕРСЕГ - Кадетски Шампионат света у куглању почиње 11. маја у мађарском граду Залаегерсегу, на стазама куглане произвођача „Паули“, монтиране у спортској хали  и трајаће до 15. маја.


Прве на стазе излазе у суботу 11. маја кедеткиње Србије у екипном делу шампионата и одмериће снаге са куглашицама из Мађарске, Италије, БиХ, Француске, Немачке, Румуније, Пољске, Хрватске, Аустрије, Словачке, Словеније, Чешке и Србије.
Љубомир Штетин, селектор кадеткиња, у Залаегерсег је повео Хермину Лукач (Јединство, Нови Бечеј), Весну Бошков (Банат), Санелу Милосав (Кристал), Ангелу Золнаи (Џамбо инвест) и Кристину Љубенковић (Колубара). Прва ће „бацати“ од 10 часова Кристина Љубенковић. Од 12,20 часова играће Санела Милосав, од 13,30 часова Хермина Лукач и од 15,50 Весна Бошков. Ни једна није играла у Сарајеву 2011. када су кадеткиње Србије заузеле шесто место.
У недељу 12. маја играће екипно кадети, а селектор Драган Фатовић одредио је ову петорку: Ален Кујунџић (Ц. звезда), Милорад Војновић (Полет ПБ), Норберт Ерњеши (Јединство), Давид Лаиншчак (Раднички, Кикинда) и Марко Антић (Словен). Играће Војновић (11,20), Ерњеши (12,30), Антић (14,50) и Кујунџић (16,00). Екипна такмичења су на више оборених чуњева и кадети бране злато освојено у Сарајеву 2011. У овој репрезентацији из шампионског тима од пре две године су Војновић и Кујунџић. Екипе имају по четири играчице и играча, пети су резерве.
kuglana2Тандеми, мушки и женски, ираће 13. маја, а комплетан микс и спринт (куглаши и куглашице) је на програму 14. маја.
Појединачно – класик је 15. маја када ће 24 најбољих кадета и кадеткиња на основу резултата из екипног дела играти за појединачне титуле, а тај резултат ће се сабирати за комбинацију са резултатом из екипног дела.
Србија је на основу резултата из Сарајева добила по два мушка и женска тандема, један микс и по три места у спринту за куглашице и куглаше.
У тандемима, жребом су одређени ривали у првом колу, куглашице: Србија 2 - Немачка 2, Србија 1 – Румунија 2, куглаши: Србија 2 – Италија 1 и Србија 1 – БиХ 2.
Микс пар Србије играће са Италијом у првој рунди.
У спринту, жреб је одредио ове дуеле у првом колу - куглашице: Србија 1 – Словенија 3, Србија 2 - Чешка 1, Србија 3 – БиХ 1, куглаши: Србија 1 - БиХ 3, Србија 2 - Пољска 2 и Србија 3 - Словачка 1.
- Рано је је за оцене о овом жребу, чекаћемо да прођу екипна надметања јер ћемо тек тада знати ко ће и шта играти у зависности од резултата – каже селектор Драган Фатовић.- Важно је и да погледамао „костур“, да добро испланирамо кога ћемо, у којој дисциплини и где да поставимо...
У кадетској конкуренцији, Србија је 2011. у Сарајеву била најуспешнија земља са укупно осам медаља – четири златне и четири бронзане! Шампиони света постали су кадетска мушка репрезентација, кадетски тандем Балаж Ковач - Игор Ковачић, женски тандем Милана Павлиц- Маја Ђукић и Роберт Ерњеши у комбинацији, док су четири бронзе припале Роберту Ерњешију – појединачно, миксу Балаж Ковач - Маја Ђукић и у спринту Ивони Ач и Игору Ковачићу. По два златна и бронзани трофеј освојили су пре две године Роберт Ерњеши, Балаж Ковач и Игор Ковачић и по томе су били најуспешнији такмичари на шампионату.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено субота, 11 мај 2013 11:30
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија