Кућа Добрих Вести

Login

Уручена признања СД Железничар

Оцените овај чланак
(2 гласова)

SDZELEZNICARPETRONIJEVICSANTRACCANKOVICLUKINoViCSTANISIVLJEViCGACICБЕОГРАД - Мачевалац Данило Сантрач добитник је „Златног знака“ Спортског друштва Железничар у категорији спортиста, Милан Лукиновић, доајен шаховског клуба у категорији спортских радника и Милан Петронијевић, руководилац школе рукомета у категорији тренера.


Награде  им је уручио председник СД Железничар Ненад Станисављевић на слави Спротског друштва Железничара Свети мученик Јован  Владимир у присуству великог броја спортиста, спортских радника и чланова овог популарног београдског колектива.
Данило Сантрач, члан мачевалачког клуба, је ове године на десет такмичења освојио десет медаља, седам мачем и три флоретом и ушао и у репрезентацију. За само годину дана, под руководством тренера Зорана Мартића, стасао је у врсног мачеваоца, а круна успешне сезоне била је сениорска сребрна медаља на Шампионату Србије у дисциплини мач пре десетак дана у Београду. Сантрач је још увек кадет.
Марјан Лукиновић је од 1971. у шаховском клобу и најстарији је активни члан. Под његовим руководством шаховски клуб Железничар је освојио Куп Београда и пласирао се у виши ранг такмичења.  Изузетно је активан у раду омладинске школе, али и у сређивању документације, архиве клуба и прикупљању података о раду СД Железничар и шаховског колектива.
Милан Петронијевић, професор физичког васпитања, је 2009. покренуо рукометне селекције за најмлађе у Железничару и много је у урадио на афирмацији рукометне школе овог клуба. Учествовао је и  у три заједничка пројекта клуба и Општине Савски венац на популаризацији рукомета у школама. Стални је члан Комисије за развој омладинског рукомета Европске рукометне федерације (ЕХФ) и супервизор ЕХФ за утакмице Лиге шампиона. Предавач је и експерт ЕХФ и Светске рукометне федерацује (ИХФ). Главни је координатор за мини рукомет пројеката „Рукомет у школе“ РС Србије.
- И ове године, Спортско друштво Железничаа има чиме да се поноси – истакао је председник Ненад Станисављевић поздрављајући угледне госте .- Добитници нашег највећег признања, „Златног знака“ су сваки у свом домену дали велики допринос успесима и на томе им још једном захваљујем и честитам у име свих спортиста и спортских радника.
СД Железничар је основан 1945. и тренуто има шест колбова: рукометни, одбојкашки, мачевалачки, стонотенски, шаховски и кошаркашки са неколико хиљада чланова, симпатизера и пријатеља. Обележаваљу славе присуствовали су, уз бројне званице, и генерални секретар СД Железничар  Ненад Гачић и секретар Зоран Чанковић.

Извор: кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 04 јун 2013 15:56
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија