Кућа Добрих Вести

Login

Рукометаши у финалу на ОИ глувих у Софији

Оцените овај чланак
(0 гласова)

sofijasrbijaUFINALUjaСОФИЈА - Рукометаши Србије пласирали су се у финале на 22. летњим Олимпијским играма глувих у Софији пошто су у полуфиналном мечу убедљиво савладали Немачку са 30:23 (15:8).


У групи, савладали су Русију и Турску и пласирали се у полУфинале.
 У репризи финала са Олимписјких игара глувих у Тајпеију 2009. Србија ће се у суботу 3. августа састати са селекцијом Хрватске, која је у другом полуфиналу савладала Турску са 41:15. Србија је пре четири године изгубила финале од Хрватске са 29:19 и освојила сребро.
Српски глуви спортисти освојили су на Олимпијским играма у Софији до сада једну  медаљу. Бронзу ваздушном пушком освојила је стрелац Гордана Миковић Мучибабић.
Велику помоћ за учешће српских глувих спортиста у рвању, стрељаштву, пливању и рукомету на Олимпијским играма глувих у Софији  пружило је Министарство омладине и спорта Србије.

Извор: кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 01 август 2013 16:40
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Више из ове категорије « Црна Гора шампион Европе

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија