Кућа Добрих Вести

Login

Буква најбољи на турниру поводом 60 година Црвене звезде

Оцените овај чланак
(1 Глас)

60gdoinaczsveekipenaturniruБЕОГРАД - Горан Буква, куглаш суперлигаша крушевачког Цар Лазара са 674 чуња оборена на куглани на Бањици добио је пехар за најбољег играча турнира поводом 60 година Куглашког клуба Црвена звезда.


Друго место припало је младом Игору Ковачићу (Црвена звезда) овогодишњем победнику  јуниорског светског купа, са 640 чуњева док је трећи био Ибрахим Мемеди (Макпетрол, Скопље) са 626 чуњева.
Најбољи клуб био је скопски Макпетрол са 3.632 чуња, испред домаћина Црвене звезде са 3.615, крушевачког Цар Лазара са 3.598 и Борца из Бањалуке са 3.414 чуњева.
Горан Буква добио је и посебну награду за најбољи резулта у „чишћењу“  (260)  а за најбољи учинак у пуне (414) припала му је награда даска за пеглање коју је даровао велика мецена куглашког спорта Паја Марковић из Панчева.
Награђени су у најмлађи играч Лука Дакић (Борац) рођен 1998. и најстарији Јово Болтић („Борац“) рођен 1951. Чика Паја Марковић добио је награду за најстаријег навијача на утакмици. Награђен је и играч са највише промашаја – девет Љубинко Ђајић (Борац).
Посебна признања, плакете и захвалнице  добио је велики број играча, спортских радника и пријатеља Црвене звезде и уручио их је председник клуба Мирослав Мацура који се захвалио гостима на учешћу и додао:
- Позивам вас да учествујете на турниру поводом 100 година Црвене звезде. Ко не дође, биће дисциплински кажњен...
60godnaczbukvaimacuraМеђу добитницима плакета су Велибор Веља Белевић, Андрија Пантовић, Душан Ајдуковић, Јездимир Бата Станимировић, Ристо Петров, Душан Кудра, Бранко Јовановић, Станко Мишић, Стефан Поповић, Љубиша Сузић, Мирослав Мацура и други.
Турнир је почасним хицем отворио Игор Ковачић јуниорсик и сениорски репрезентативац Србије и првотимац Црвене звезде. Судио је Милан Остојић.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено субота, 07 септембар 2013 21:17
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија