Кућа Добрих Вести

Login

"Меморијал Штиковац" у суботу у Бањи Јунаковић

Оцените овај чланак
(0 гласова)

1MEMOrIJALTROJICANAJBOLJIH2013БЕОГРАД - Међународни куглашки турнир „Меморијал Ђура Штиковац“ у спомен на некадашњег куглаша, куглашког радника и првог селектора СРЈ који је преминуо  у јануару 2004. одржаће се  у суботу од 12 часова на куглани са осам стаза у Бањи Јунаковић код Апатина.


- Свлачионице спортског центра на Бањици у Београду,  где је и куглана, се реновирају и морали смо да преселимо ове године турнир у Бању Јунаковић – каже директор турнира, син Ђуре Штиковца, Драги, иначе српски интернационални куглашки судија који ће и бити главни арбитар.- Долази да брани титулу хрватски куглаш Игор Шаркези из Осијека, као и још неколико хрватских репрезентативаца. Из Бањалуке долазе два куглаша, од српских репрезентативаца из шампиона Београда учешће је најавио Горан Остојић који је лане у Београду био други, Јован Ћалић, Арпад Антал, Срђан Шокац...  Из Металца  из Горњег Милановца учествоваће Горан Чалуковић и Милош Пауновић, из Партизана Новак Обрадовић и Никола Матијаш, из Црвене звезде Јован Керечки... Позвани су и најбољи играчи Апатина и Полета „АВ“ из Сомбора тако да се очекује лепа  и неизвесна борба на једном од најјачих  некомерцијалних турнира у региону.
Трофеје је обезбедила породица Штиковац, а организацију турнира помогли су СО Апатин и Бања Јунаковић, Куглашки савез Србије, Пак промет из Крагујевца, Вода Врњци, Зоопласти из Београда,  „Да капо“, Душан Кудра из Бањалуке и бројни пријатељи куглашког спорта.
Досадашњи победници „Меморијала Ђуре Штиковца“ – 2006: Јован Ћалић (Србија, Спорт Подбрезова), 2007: Жељко Миличевић (Србија, НИС петрол - Београд), 2008: Даниел Тепша (Србија, Београд „Поштанска штедионица“), 2009: није одржан, 2010: Жељко Миличевић (Србија, Занатлија, Велика Градишка), 2011: Јован Ћалић (Србија, Спорт Подбрезова), 2012: Чонгор Барањ (Србија, Београд „Поштанска штедионица“), 2013: Игор Шаркези (Хрватска, Осијек).

Извор: Кућа добрих вести


Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија