Кућа Добрих Вести

Login

Министар Удовичић добар куглаш

Оцените овај чланак
(0 гласова)

 

1kuglanjeministarbacakugluБЕОГРАД - За врхунског спортисту и спорт који није његов - није баук. Показао је то Вања Удовичић, министар омладине и спорта Србије који је на куглани са једном стазом монтираном у хали 2 „Београдског сајма“ за Сајам спорта, послао неколико одличних хитаца, иако није био у спортској опреми! Имао је и доброг асистента, члана јуниорске репрезентације Србије, светских шампиона и рекордера, Милоша Симијоновића.


Домаћини министру Удовичићу и његовим сарадницима били су Војко Павловић генерални секретар СС Србије и Милош Миливојевић чија је фирма омогућила да  куглана осване на сајму и у три дана буљук деце и одраслих стајао је у редовима да „баци“ по неку куглу.
Последњег дана, Куглашки савез Србије прдставио се бројним љубитељима спорта који су напунили халу 2. По слободној процени у три дана сајма, било је близу 15.000 посетилаца!
У уводу репортер ТВ Београд Предраг Милинковић је нагласио да је куглашки спорт међу најтрофејнијим у породици неолимпијских спортва са 197 медаља са Шампионата света и Светских купова.
- У  последњих шест година, Србија је по броју медаља које су освојили мушкарци најуспешнија нација света, док је, ако се рачунају и трофеји куглашица укупно трећа - рекао је Урош Драгојловић, председник КС Србије.-  Сениори су на последња три Светска  првенства освојили два екипна злата и бронзу, јуниори су троструки узастопни светски прваци. Србија може да се подичи да је власник и пет светских рекорда, четири јуниорска и једног сениорског. Вилмош Заварко, најбољи куглаш света са 13 златних сениорских и јуниорских светских трофеја претекао је легендарндарног Мађара Белу Чањија  и сигуран сам да се неће зауставити и да ће ризницу напунити до врха.
1kuglanjeministarnakuglaniУрош Драгојловић се још једном захвалио Министарству омладине и спорта Србије на подршци без које не би било успеха, пошто, како је истакао, куглање, иако има много успеха,  није спорт за који се отимају спонзори.
-  Посебно нас радује велик број младих који сваке године  заблистају на светским стазама - истакао је Војко Павловић генерални секретар КСС и селектор јуниорске мушке репрезентације.- Србија је направила подвиг и у оквирима целог светског куглања када је мушка јуниорска репрезентација освојила три узастопна екипна светска злата а кадети још једно! Нико у свету нема такав подмладак и  многи од њих су, што посебно треба истаћи, већ трасирали пут успеха и у сениорским селекцијама.
1kuglanjelegendanairenakalocajnastanduСјајан штанд КС Србије посетила је и легендарна Ирена Калочај зрењанинска куглашица која је од 1959. до 1972. одиграла 30 утакмица за репрезентацију и има, између осталог, и бронзу у пару са СП  1970, генерални секретар Куглашког савеза Војводина Лазар Шуњка, велика мецена куглања Павле Марковић из Панчева, Босиљка Божић генерални секретар зрењанинског Кристала и друге бројне угледне званице и пријатељи куглашког спорта.

Извор: Кућа добрих вести


Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија