Кућа Добрих Вести

Login

Светске звезде у Бачкој Тополи!

Оцените овај чланак
(0 гласова)

 

1backatopolakovacictkiszavrkoБАЧКА ТОПОЛА - Спектакуларним мечом Србија – репрезентација света 27. децембра у 14 часова свечано ће се отворити куглана са шест стаза у Бачкој Тополи „Функ арена“.


Биће то највећа ревија светских звезда, јер ће учествовати сви освајачи медаља појединачно и за комбинацију са овогодишњег СП у Брну! Репрезентацију Србије водиће селектор Милош Поњавић, док ће на кормилу селекције света бити Карл Хајнц Шмит (Немачка).
- Бачка Топола, која има огромну куглашку традицију, заслужила је ову куглану која је једна од најлепших у свету  и драго ми је што ће је званично отворити репрезентација Србије, шампион света 2009. и 2011. и „бронзана“ 2013. против селекције света у којој је прва виолина светски рекордер са 734 чуња Мађар Тамаш Киш – каже Милош Поњавић.- Позвао сам под заставу све оне који су били ковачи наших великих успеха у последњих десет година као и неке младе играче. Недостаје Урош Јагличић који је, иако добро игра супер лигу, још рековалесцент па сам га поштедео.
Поњавић планира у јануару прво окупљање канндидата за репрезентацију у залету за екипно Првенство света у Немачкој у мају 2015.
- Неки играчи су се мени захвалили, некима ћу се ја захвалити и сигурно је да ће у Немачку ићи знатно подмлађена репрезентација. На жалост, база одакле смо црпели таленте се смањила, имамо их, али не у толикој мери као раније и сви заједно мораћемо да се ухватимо у коштац са овим проблемом који није присутан само у нашем спорту – нагласио је Поњавић.
Милош Поњавић је за ревију звезда у Бачкој Тополи позвао Вилмоша Заварка и Даниела Тепшу (Спорт, Подбрезова), Јована Ћалића, Горана Остојића, Игора Ковачића, Чонгора Барања и Милоша Симијоновића (Београд), Роберта Ерњешија  и Тибора Села (Сегедин). Ривали ће им, у репрезентацији света  бити мађарски репрезентативци Леванте Какук, Норберт Киш и Жомбор Заплетан, светски шампион из Скопља 2006. српски репрезентативац Арпад Антал (Београд), хрватски репрезентативци Бранислав Богдановић и Матко Булка, македонски асови Дамир Фућкар и Александар Соколовски и Аустријанац Лукас Хубер. Играће се са свих девет играча, на шест стаза, у три „блока“.
Љубитељи куглања у „Функ арени“ тако ће имати прилику да на делу виде све освајаче медаље у појединачној конкуренцији са овогодишњег СП у Брну (Какук, Т. Киш, Остојић, Хубер) и у комбинацији (Т. Киш, Ковачић и Заварко). У спринту недостају првак света Чех (Словачка) који је оперисао колено и вицешампион Лупу (Румунија) а у овој дисциплини су бронзе освојили наши репрезентативци Заварко и Ковачић. Играће и „бронзани“ у миксу (са Јасмином Анђелковић) српски репрезентативац Чонгор Барањ.
У селекцији света Тамаш Киш (Мађарска) је и број један на светској ранг листи. Заварко је други, а на деоби трећег места је Мађар Какук. Фућкар је девети, Хубер 11, Остојић 12,  Барањ 13, Заплетан 14, Ерњеши 19, Тепша 21, Булка 22... Са светске ранг листе за гран при турнире играће првопласирани Барањ, другопласирани Заварко, петопласирани Тепша, шестопласирани Ћалић (сви Србија),  осмопласирани Заплетан, деветопласирани Ерњеши (Србија), 11. Какук, 19. Сел (Србија), 25. Ковачић (Србија)...
1backatopolatepsaПосле ревијалног меча, у недељу 28. децембра одиграће се појединачни турнир са лепе новчане и робне награде! Места има за 24 најбоља – 20 из квалификација које трају већ десетак дана и четворицу по позиву организатора.  У квалификацијама је чак три пута до сада обаран рекорд куглане: прво Заварко 673, потом Тепша 680 и поново Заварко 698! У квалификацијама, уз котизацију, могуће је „бацати“ и више пута и тренутни редослед је: 1. Вилмош Заварко 698, 2. Даниле Теша (обојица Спорт) 680, 3. Чонгор Барањ 663,  4. Горан Остојић (обојица Београд) 644, 5. Бранислав Богдановић (Запрешић, Хрватска) 630, 7. Иван Месарош (Јединство, Нови Бечеј) 626, 7. Жолт Киш (Полет АВ, Сомбор) 614, 8. Тибор Сел (Србија, Сегедин) 614, 9. Бојан Влакески (Македонија, Вардар) 611 чуњева итд. Међу 20 најбољих у апсолутној конкуренцији су тренутно и две даме: на 12. месту је „бронзана“ у миксу са СП у Брну Јасмина Анђелковић из новосадског Џамбо инвеста са 605 чуњева и на 20. месту  Сабина Шокац (Пионир) са 587 чуњева. Кроз квалификације је прошло до сада 59 куглаша и куглашица.
Органитзацију спектакла помогли су Функ, Сат тракт комуникације, Услуга, ресторан Гурман, КСС... Улаз је слободан.

Извор: Кућа добрих вести


Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија