Кућа Добрих Вести

Login

Заварко победио, Тепша четврти у Бамбергу

Оцените овај чланак
(0 гласова)

 

1zavarkobambergБАМБЕРГ - Најбољи куглаш света српски репрезентативац Вилмош Заварко, интернационалац у Спорту из Подбрезове (Словачка), освојио је прво место на турниру „Паули и пријатељи“ у Бамбергу поводом отварања нове куглане. Оборио је 685 чуњева и то је уједно био и први званични појединачни рекорд куглане.


 Други српски куглаш, који се нашао на листи 18 позваних светских звезда, Даниел Тепша (Спорт, Подбрезова) оборио је 640 чуњева и заузео четврто место.
Други је био аустријски репрезентативац Лукас Хубер са 664 чуња, а трећи искусни румунски интернационалац, некадашњи шампион света Николае Лупу са 646 чуњева.
Куглана, на којој су домаћини куглаши и куглашице једног од најтрофејнијих светских клубова Викторије, има шест стаза фирме „Паули“  са дрвеним чуњевима са куглицама. „Паули“ ће опремити и куглану на  Шампионату света у Шпајхерсдорфу у Немачкој од 12. до 23. маја.
Заварко је, иначе, почео годину као број један на две листе Међународне куглашке федерације ФИК НБЦ – за турнире за светску ранг листу ФИК НБЦ и за листу само за гран при турнире.
У бодовању за светску ранг листу ФИК НБЦ води испред два мађарска репрезентативца Тамаша Киша и Норберта Киша. На 13. месту је српски репрезентативац Горан Остојић, 14. је Чонгор Барањ, 15. је Игор Ковачић, 18. место држи млади Роберт Ерњеши, а 20. је Даниел Тепша.
 На листи само за гран при турнире, Заварко води испред Словака Ивана Чеха и Мађара Норберта Киша. Четврти је Чонгор Барањ, пети најбољи млади куглаш света Игор Ковачић, осми Роберт Ерњеши, 11. Даниел Тепша, 12. Јован Ћалић, 15. Горан Остојић, 18. Саша Јухас...

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 27 април 2015 15:09
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија