Кућа Добрих Вести

Login

Преко милион дечијих осмеха у најлепшој спортској причи

Оцените овај чланак
(2 гласова)

IGRE MLADIH 1111111БЕОГРАД - Спортске игре младих које се по трећи пут одржавају у Србији ујединиле су децу Балкана и омогућиле им да се баве спортом, друже се, путују, такмиче и уживају.

Под слоганом “Живимо живот без дроге, јер дрога узима живот” већ две деценије крстаре спортским теренима и халама Спортске игре младих. Ова сјајна манифестација намењена основцима постала је популарни бренд међу најмлађима и њиховим родитељима, а до сад су Игре окупиле преко милион малих спортиста. Полако али сигурно Спортске игре младих мењају живот и навике деце на Балкану у 21. веку.

Током претходна два и по месеца на теренима широм Србије у оквиру СИМ-а такмичило се више од 50.000 основаца који су показали изузетну вештину и велику спретност у 10 дисциплина.
Спортске игре младих у Хрватској 2016. славе свој 20. рођендан, у БиХ се одржавају шесту годину заредом, док је у Србији у току трећа сезона ове спортске манифестације.

„За овогодишња такмичења влада огромно интересовање. Предквалификације, квалификације и градска регионална такмичења Спортских игара младих, а пре свега дружење је врло привлачно деци“, каже Ивана Јовановић, супервизор организације СИМ.
„Због великог броја пријављене деце и екипа, турнири трају дуже него што је првобитно планирано и то нас радује јер је то још један од доказа да је Србија земља спорта и да наши најмлађи желе да се такмиче“.

Спортске игре младих су бесплатним учешћем пружиле могућност свој деци да се такмиче и друже, а најбољи међу њима ће са својим вршњацима одмерити снаге на државном финалу у Београду 20. јула.

Ivana Jovanovic 2222222

„Спортске игре младих су по томе јединствени пројекат који постаје све популарнији и у Србији, додаје Ивана Јовановић.- СИМ помера границе, а ми као организатори носимо дивне успомене из сваког града у којем смо били. У току су такмичења у многим деловима Србије. Радује нас чињеница да су наши прошлогодишњи учесници који су представљали СИМ екипу из Србије на међународним данима и регионалном финалу у Сплиту сви они који су осетили шта су Игре и то колико су важне за дружење, спорт, регион у целини. Ове године су у градовима где су у току такмичења долазили код координатора с питањем да ли могу да буду волонтери и помогну у организацији јер су сад већ средњошколци и не могу поново да се такмиче због правила узрасних категорија. Тај осећај и припадност Играма су нешто што поред спортског дела оставља велики утисак на све“.

До сад су организатори видели преко 50 000 осмеха малих - великих такмичара, понеку сузу због пораза, али и њихово велико срце и борбеност. Дружење, неговање правих вредности и фер плеј је оно што ове Игре чини посебним и јако важним свој деци Балкана.

„За нас су сви учесници победници и шампиони, каже Ана Станковић, генерални секретар Спортских игара младих. За организацију СИМ-а у бројним градовима Србије влада велико интересовање. Трудимо се да прихватимо све позиве и ускладимо термине, а радује нас и чињеница да све већи број деце учествује у такмичењима. Свакодневно обарамо рекорде по броју пријављених екипа у свим спортовима. Веома смо захвални и локалној самоуправи у градовима у којима смо до сад имали такмичења. Србија ће бити у знаку Игара све до националног финала у Београду крајем јула и сигурни смо да ће ово бити најпосећеније Игре до сад“.

Спортске игре младих у Србији одржавају се под покровитељством Владе Републике Србије, премијера који је препознао и подржао снагу и вредност игара, Министарства омладине и спорта Републике Србије, партнера и пријатеља МОБИЛНЕ ТЕЛЕФОНИЈЕ СРБИЈЕ - МТС, ИМЛЕК, ЛАСТА , хотела ФАЛКЕНСТЕИНЕР Београд , и под медијским покровитељством РАДИО ТЕЛЕВИЗИЈЕ СРБИЈЕ, као и медијским партнерима АРЕНИ СПОРТ и СПОРТ КЛУБУ.

Ivan Steljic333333333

У организационом тиму ове сјајне манифестације је и Иван Стељић, некадашњи професионални спортиста одбојкаш који је одушевљен одзивом деце.

„У Сремској Митровици смо на завршници турнира одбојке на песку имали 70 екипа, а у Врању на градском финалном такмичењу у шаху чак 150 учесника. Поносан сам на младе који препознају значај бављења спортом и радују се Играма“.


Извор: Кућа добрих вести/Медија центар Београд


Последњи пут измењено субота, 18 јун 2016 13:18
Марина Трмчић

Марина Трмчић је рођена 1976. године у Чачку. Радећи као извештач развила је љубав према писаној речи, као и према спорту. Њено новинарско перо забележило је приче о незнаним спортским јунацима, биатлонцима, планинарима, дрифтерима, али и о деци која својим ентузијазмом, талентом и трудом доказују да је могуће снове преточити у стварност. Препознајући позитивну енергију у текстовима ,,Куће добрих вести" пожелела је да постане део тима извештача тог сајта, са којима је поглед у радосну будућност Србије реалнији.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија