Кућа Добрих Вести

Login

Параглајдери изнад Нишке Бање

Оцените овај чланак
(2 гласова)

PPPPPP111111НИШ - Од петка 1. јула, до недеље 3. јула, у организацији Параглајдинг клуба „Грунф“ из Ниша и под покровитељством Ваздухопловног савеза Србије, одржава се „Сићево опен“.

 

 То је прво такмичење у овој сезони у прелету параглајдером, јер су због неповољних метео услова све претходна такмичења била или отказана или померана. Добра временска прозноза ових дана обећава одличне летачке дане, тако да се очекују летачки задаци у дужини од 50 км до 70 км. Трке ће кретати са главног полетишта из Нишке бање и ићи ће у правцу Пирота или у правцу Лесковца и Власотинца, преко Селичевице, саопштено је из Ваздухопловног савеза Србије

 

 

Очекује се учешће око 30 пилота из земље и окружења, а своје учешће најавила је и једна екипа из Пољске. Очекује се да ће полетања бити око поднева, а слетање се мора завршити до 18 часова, тако да ће наредна три дана мештани у околини Ниша, Пирота и Лесковца имати прилику да таком послеподнева виде небо ишарано разнобојним параглајдерима.

 

Ово такмичење се бодује и за Лигу Србије у којој се сабирају резултати такмичења која се одржавају током године у нашој земљи. 

 

Извор: Кућа Добрих Вести

 


Последњи пут измењено петак, 01 јул 2016 11:15
Марина Трмчић

Марина Трмчић је рођена 1976. године у Чачку. Радећи као извештач развила је љубав према писаној речи, као и према спорту. Њено новинарско перо забележило је приче о незнаним спортским јунацима, биатлонцима, планинарима, дрифтерима, али и о деци која својим ентузијазмом, талентом и трудом доказују да је могуће снове преточити у стварност. Препознајући позитивну енергију у текстовима ,,Куће добрих вести" пожелела је да постане део тима извештача тог сајта, са којима је поглед у радосну будућност Србије реалнији.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија