A+ A A-

Фестивал науке у Београду

Оцените овај чланак
(2 гласова)

festival-uvodnaБЕОГРАД - Шести Фестивал науке, од 29. новембра до 2. децембра,  биће организован на четири локације у бившој Робној кући "Клуз", Студентском културном центру, Галерији Народне банке Србије и на сцени Театра Бојан Ступица.

Овогодишњи фестивал биће подељен на шест посебних програмских целина, којима се излази у сусрет свим узрастима и жељама.

Више од 450 младих научника из 36 домаћих научно-образовних институција, 40 гостију из иностранства - Француске, САД, Шведске, Велике Британије, Хрватске и Мађарске, омогућиће да наука буде промовисана онако како заслужује.

 

Млади таленти

 

У робној кући "Клуз" посетиоци ће у оквиру програма “Наука без престанка” моћи да сазнају више из области психологије, андрагогије и археологије, као и да упознају нове гране науке.

Љубитељи науке имаће прилике да погледају интересанте изложбе и узбудљиве експерименте, као и да открију мистерије нашег ума уз помоћ најзабавнијих оптичких илузија.

Експертинејџери зона, као новина овогодишњег фестивала, окупиће школске фестивале, младе таленте, који су најбољи у овој области.
У свечаној сали СКЦ-а посетиоци ће моћи да уживају у предавањима о светским актуелним темама и дебатама.

Галерија Студентског културног центра биће радионица за најмлађе у којима ће се мерити бука, природа, борити за планету, сазнавати о племенитом тестирању животиња.

 

Вечерњи концерти

 

Још једна новина на фестивалу је вечерњи програм у СКЦ-у, у оквиру кога ће бити представљена два едукативна концерта - "Еуро-Неуро" у извођењу Рамбо Амадеуса и научног бенда Фестивала науке, и аудио-визуелни шоу Планете Грувленд, под називом „Планета Грувленд - Журка за крај".

Цена карте је 400 динара, а током фестивала продаваће се појединачне карте по цени од 150 динара за физичко-ласерски шоу у Театру "Бојан Ступица", као и за вечерњи музичко-научни програм у СКЦ-у. За малишане до пет година улазница ће бити бесплатна.

Детаљније информације о овогодишњем фестивалу науке можете пронаћи на интернет адреси festivalnauke.org

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 26 новембар 2012 14:01
Александра Гавриловић

Завршила основне и мастер студије на Филозофском факултету у Нишу, одсек новинарство. Прве текстове писала је у нишком дневном листу "Народне новине", а касније и у "Нишком гласнику". Опробала се и у радио, телевизијском и онлајн новинарству. Воли да путује, учи језике и аматерски се бави фотографијом.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани