Кућа Добрих Вести

Login

Пети ФЕСТИВАЛ НАУКЕ у Новом Саду!!!

Оцените овај чланак
(29 гласова)

festivalnaukeНОВИ САД - Још једна сјајна прилика за добар провод! Од 11. до 12. маја, у Новом Саду, поново се одржава велики Фестивал науке!!!

И на овогодишњој манифестацији, петој по реду, моћи ћете да се поиграте са научним експериментима. На пример, да станете “очи у очи” са микотоксинима, или се опробате у “судару мозгова” и у директном дуелу победите свог противника користећи само снагу својих мисли.
Моћи ћете и да “разговарате” са рачунаром, навијате за свог фаворита на такмичењу робота, на забаван начин тестирате ваша плућа, упознате тајне бојења ћелија нашег организма и још много, много тога, поручују организатори!

И забавно и корисно

Поново ћете бити у прилици да, уз помоћ правих научника, откривате задивљујући свет науке и доживите га сопственим чулима. Моћи ћете да испробате узбудљиве експерименте и упознате се са најновијим научним достигнућима која се у разним областима изучавају на Универзитету у Новом Саду!
Поред тога, организатори су припремили занимљив научно-популарни програм који обухвата више од 50 радионица и 10 предавања из разних области науке и уметности.

Наука за свакога

Осим истраживача са факултета и института Универзитета у Новом Саду, ове године ће на Фестивалу учествовати и ученици основних и средњих школа, који ће представити занимљивости науке на свој начин.
Један од циљева Фестивала науке у Новом Саду је пружање инспиративног увида у науку кроз радионице и експерименте који се изводе уживо, научнопопуларна предавања, трибине, изложбе и шетњу кроз лабораторије у којима се рађају нова открића.
Пети Фестивал науке у Новом Саду ће бити одржан у централном универзитетском кампусу, у организацији Универзитета у Новом Саду, уз генерално покровитељство Владе АП Војводине – Покрајинског секретаријата за науку и технолошки развој, генерално партнерство са Фестивалом науке Београд и велику подршку Центра за промоцију науке из Београда и многих других партнера.

Доживљај за памћење

Прошле године је Фестивал науке у Новом Саду био несвакидашње искуство за више од 10 хиљада посетилаца свих узраста. Ако сте били, сигурно нећете пропустити да будете богатији за још један такав доживљај. Ако нисте до сада били на Фестивалу науке у Новом Саду, ово је прилика да то исправите, и да после тога дуго, дуго препричавате шта сте све видели и доживели.
Детаље о Фестивалу науке у Новом Саду можете видети ОВДЕ.
Програмски садржаји су намењени посетиоцима свих узраста. УЛАЗ ЈЕ СЛОБОДАН!

                                                                                                                                        Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено субота, 04 мај 2013 14:48
Јован Марков

Ученик је четвртог разреда Математичке гимназије. Аутор је и један од координатора Школског фестивала науке у својој бившој основној школи “Деспот Стефан Лазаревић” у Београду. Повремено сними и постави понеки видео на свој YouTube канал: youtube.com/user/jovanmjunior који је посвећен популаризацији науке. Аутор је блога: jovanmarkov.wordpress.com.

У седмом разреду се заљубио до ушију (и преко) у Петницу, за време Летње научне школе. Полазник је Зимског кампа физике у Сокобањи и семинара физике у Истраживачкој станици Петница. Сарађује са Центром за промоцију науке, Фестивалом науке у Београду, Институтом за молекуларну генетику и генетичко инжењерство, Регионалним центром за таленте Београд2,... Добитник је стипендије “Млади таленат у области науке” у оквиру избора “Личност животног стила 2012.” у организацији Фабрике добре енергије. Воли да се дружи по републичким такмичењима из физике, математике и хемије. У слободно време излази са друштвом, вози бицикл, чита књиге, осмишљава и прави експонате за фестивале науке... (прича се да понекад и спава).

Приступио је пројекту “Кућа добрих вести” јер сматра да је то идеално место са кога може да шири позитивну енергију, идеје и ентузијазам, и утиче, пре свега на вршњаке, да узму свој живот у своје руке и учине максимум за своју будућност.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија