Кућа Добрих Вести

Login

"Балкан" на "крову Европе", Елбрусу

Оцените овај чланак
(3 гласова)

planinarstvobalkannaelbrusuБЕОГРАД - Планинарски клуб „Балкан“ из Београда успешно је  организовао успон на највиши врх Европе – Елбрус 5.642 м.


У експедицији је учествовало укупно 42 планинара  (32 мушкарца и 10 жена) из Србије, Македоније, Босне и Херцеговине, Црне Горе, Бугарске, Пољске и Украјине. На завршни успон од Приута 4.100 м, кренуо је 41 планинар, успешно се испело на највиши врх Европе 5.642 метара 39 планинара, међу којима девет жена.
Водич и вођа успона била је Миланка Арсић, дугогодишњи планинар и водич многобројних планинских врхова преко 2. 000 м. Помоћници водичи били су Дамир Лукшић и Бранко Дикић.
Елбрус је и највиши врх у Русији и налази се у масиву Какваза близу границе са Грузијом. Први пут се на њега попела експедиција 1874.

                                                                                                                          Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 09 јул 2013 16:00
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија