Кућа Добрих Вести

Login

Трибина „Да ли ће климатске промене успорити улазак Србије у ЕУ“

Оцените овај чланак
(1 Глас)

klimaaaaaБЕОГРАД – У Научном клубу Центра за промоцију науке данас ће у 18 часова бити одржана трибина „Да ли ће климатске промене успорити улазак Србије у ЕУ”.


Фондација „Хајнрих Бел“ и недељник „Време“, у сарадњи са Центром за промоцију науке, у среду, организују трибину у просторијама Научног клуба ЦПН-а, у Кнез Михаиловој улици бр.5.


Трибина је први у серији више догађаја који су посвећени климатским променама и бројним питањима која и у Србији постају све актуелнија.


Након последњег, „Петог извештаја“ Међувладиног панела за климатске промене (ИПЦЦ), потврђено је да је за промену климе одговоран човек. Уочи климатског самита у Лими, у Перуу (ЦОП20), као и самита најављеног за Париз 2015, долази до новог политичког престројавања у односу на ову тему. Истовремено, учестале природне непогоде указују на неопходност веће адаптације на климатске промене и у малим државама.


Како се климатске промене перципирају у српској јавности? Како ће политичке одлуке у области животне средине утицати на ток преговора? Колико је то питање „техничко“ а колико „политичко“? Колика је економска цена оваквог усаглашавања? Како је климатска политика повезана са свим другим областима а пре свега са поглављем 15 које се односи на енергетику? Ово су неке од тема о којима ће се говорити на трибини у среду.


На трибини учествују Данијела Божанић, из Министарства пољопривреде и заштите животне средине, Владимир Ђурђевић, са Физичког факултета Универзитета у Београду, Александар Мацура, члан Тима Европа и Дамјан Рехм Богуновић, Фондација „Хајнрих Бел“.

 

Извор: Кућа добрих вести

 


Последњи пут измењено среда, 19 новембар 2014 10:44
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија