Кућа Добрих Вести

Login

Зашто постоји живот?

Оцените овај чланак
(3 гласова)

zemljaБЕОГРАД – На трибини Центра за промоцију науке (ЦПН) у среду, 25. фебруара која ће се одржати у Студентском културном центру сазнаћете узбудљиве одговоре на древно питање које заправо мало кога оставља равнодушним – зашто постоји живот?


Наши атом и су дошли са звезда. Атоми који чине живот на Земљи „скувани“ су невероватним условима језгара звезда, где се лакши елементи спајају у теже.


Али, шта се догодило после? Како је плава планета 4,6 милијарди година након стварања пуна свесних, живих, функционалних гомила атома, које узимају енергију са свих страна, троше је и емитују? Која је основа на којој је започела еволуција?


Зашто је настао живот?


На ово питање, једно од најстаријих која муче човека, говориће и гости ЦПН трибине „Зашто постоји живот“.


Као и увек на ЦПН трибинама, о томе ће се разговарати из више углова – филозофског, астрономског, биолошког и теолошког.


На трибини гостују: др Милан Ћирковић, астрофизчар из Астрономске опсерваторије у Београду, др Машан Богдановски, филозоф са Филозофског факултета у Београду и ђакон Ненад Илић. Модератор је Слободан Бубњевић, уредник Комуникација у Центру за промоцију науке.


Догађај почиње у 19 часова.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено недеља, 22 фебруар 2015 13:12
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија