Кућа Добрих Вести

Login

Сутра почињу бесплатне хемијске лабораторије за децу

Оцените овај чланак
(2 гласова)

KidsslabБЕОГРАД – Врата прве хемијске бесплатне лабораторијe за децу „Kids’ Lab- Молекул је кул” биће отворена сутра на Хемијском факултету у 11 часова.


Захваљујући вишегодишњем партнерству Хемијског факултета Универзитета у Београду и БАСФ-а на пројектима популаризације природних наука, Србија постаје 36. земља у свету у којој ће се организовати БАСФ-ов глобални пројекат бесплатних хемијских лабораторија за децу, кроз који је до сада прошло око пола милиона основаца широм света - „Kids’ Lab“.


Пројекат ће се у Србији реализовати под слоганом „Молекул је кул“ и базираће се на едукативним, практичним и потпуно сигурним радионицама за извођење хемијских експеримената, намењених ученицима узраста од 8 до 12 година, које ће трајати током читаве школске године.


У школској 2015/2016. години деца ће на радионицама изводити занимљиве хемијске експерименте и учити како да уз помоћ знања из хемије задрже намирнице дуже свежим и тиме их заштите од кварења, односно спрече бацање хране. Експерименти ће бити прилагођени дечјем узрасту, а поред практичног експериментисања, овај вид едукације помоћи ће деци да изграде свест о очувању и заштити животне средине и одрживом развоју.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 02 септембар 2015 21:38
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија