Кућа Добрих Вести

Login

Недеља свести о мозгу

Оцените овај чланак
(1 Глас)

mozakkkkБЕОГРАД - Треће недеље марта се традиционално у Београду одржава манифестација посвећена тајнама човековог мозга – Недеља свести о мозгу.

 

 

Ова научнопопуларна манифестација траје од 14. до 20. марта и обухвата бројна предавања из области неуронаука, трибине, посете лабораторијама, интерактивне радионице и изложбе, фестивал кратког филма и богат програм посвећен најмлађима, најавио је Центар за промоцију науке.


Манифестацију организује Студентска секција Друштва за неуронауке Србије, а улаз на све догађаје је бесплатан.

 

Овогодишња Недеља свести о мозгу одвија се под слоганом ”Седам светских чула”, а посебна пажња посвећена је односу између чулних сензација и мозга. Управо је овај однос водећа тематика изложбене поставке у Галерији науке и технике Српске академије наука и уметности, а уједно представља и главну тему фестивала кратког филма. Овај фестивал је нов део манифестацијеи организован је у сарадњи са Факултетом примењених уметности Универзитета у Београду.

 

Низ предавања обухватиће теме као што су: психогени неуролошки поремећаји, различити механизми памћења, пацијент ХМ, крвни судови мозга, периферни нерви, мождана течност. О овим и другим темама говориће реномирани предавачи Клинике за неурологију Клиничког центра Србије, представници Српског савета за мозак и Института за Молекуларну генетику и генетичко инжињерство.

 

Богат програм Недеље свести о мозгу чине и забавне радионице за децу које се одржавају сваког дана док траје манифестација, а у суботу, 19. марта, у Галерији науке и технике ће целодневни програм под називом ”Буди и ти неуронаучник!” бити у потпуности посвећен најмлађима.

 

Едукативни, научнопопуларни, уметнички и трибински програм манифестације одржаће се у просторијама Културног центра Београда, Галерији науке и технике САНУ, Библиотеци града Београда и другим бројним локацијама.

 

Недеља свести о мозгу обухватиће и посете лабораторијама, неуронаучне кафее, паб квиз у Заокрету, филмске пројекције у Тополској 18 и друге садржаје.

 

Истражите програм Недеље свести о мозгу.

 

Извор: Кућа добрих вести/

 

 




Последњи пут измењено уторак, 15 март 2016 10:49
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија