Кућа Добрих Вести

Login

Српски пилоти на победничком постољу у Македонији

Оцените овај чланак
(2 гласова)

EKIPASRBIJEБЕОГРАД - У Македонији је одржано обједињено државно првенство у прелету параглајдером четири земље - Србије, Словеније, Литваније и Македоније. Српски пилоти су остварили такве резултате да је тешко и пребројати колико су се пута нашли на победничком постољу! 

 

Најбољи пилот овог такмичења у укупном пласману је Жељко Овука из Клуба слободног летења „Арес“ из Београда, а такође је и државни првак Србије. На другом месту у укупном пласману је Владимир Бачанин из Аир 037 из Крушевца, који је уједно другопласирани на српском државном првенству. Трећи у држави је Срђан Ристановић из Клуба ваздухопловних спортова „Кошава“ из Београда који је у укупном пласману на овом такмичењу освојио осмо место. На државном првенству је из Србије учествовало 36 српских пилота, док је у укупној конкуренцији било максимално дозвољених 150 пилота, саопштено је из Ваздухопловног савеза Србије.

 

Поред сјајних појединачних резултата Србија је остварила и фантастичан екипни пласман. У тимској укупној категорији прво место је освојила екипа Србија1 (Овука, Бачанин, Петровић, Дудић, Гагић), за њима је Србија2 (Ристановић, Стевић, Мартиновић, Бујић, Кесић), док је трећепласирана Хрватска1.

 

POJEDINACNONAJBOLJI

 

„Овај резултат говори о томе колико су наши пилоти параглајдера доминантни у региону. Изузетно је то што смо у првих десет имали чак три наша пилота, јер је конкукренција била доста јака. Велика је ствар и што су многи наши млади пилоти имали могућност да учествују на једном овако великом такмичењу и први пут виде како изгледа када полети 150 пилота“, каже Жељко Овука апсолутни победник овог такмичења, који је на овом терену прошле године такође остварио велики резултат освојивши прво место на предевропском првенству.

 

DRUGOMESTO

 

У спорт класи на државном нивоу, овога пута су се као најбољи показали пилоти из Вршца. Драгомир Милићевић из Спортског параглајдинг клуба „Беркут“ је заузео прво место, док је његов клупски колега Нинко Кљуковница на другом месту. На трећој позицији је Срђан Кесић из новосадског Аероклуба „Кумулус“. У клубској конкуренцији на нивоу Србије клубови КСЛ „Арес“, Голија и Аир037 су заслужили епитет најбољих, наводи се у саопштењу ВСС.

 

SPORTKLASA

 

Наша репрезентација у прелету параглајдером ће се поново наћи у ваздуху, јер на истом терену у Крушеву почиње Европско првенство у прелету параглајдером на којем наступа тридесет репрезентација. После ових резултата, очекујемо што боље резултате од наших пилота: Жељка Овуке, Владимира Бачанина, Предрага Дудића, Милоша Гагића, Милана Стевића и Зорана Петровића.

 

KLUBOVI

 

Извор фотографија: Ваздухопловни савез Србије

Извор: Кућа Добрих Вести


Последњи пут измењено среда, 10 август 2016 10:53
Марина Трмчић

Марина Трмчић је рођена 1976. године у Чачку. Радећи као извештач развила је љубав према писаној речи, као и према спорту. Њено новинарско перо забележило је приче о незнаним спортским јунацима, биатлонцима, планинарима, дрифтерима, али и о деци која својим ентузијазмом, талентом и трудом доказују да је могуће снове преточити у стварност. Препознајући позитивну енергију у текстовима ,,Куће добрих вести" пожелела је да постане део тима извештача тог сајта, са којима је поглед у радосну будућност Србије реалнији.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија