Кућа Добрих Вести

Login

ЦПН трибина: седам планета, открића и последице

Оцените овај чланак
(1 Глас)

planetetrapist565656БЕОГРАД - Услед великог интересовања домаће публике, ЦПН трибина 7. марта посвећена је открићу седам земљоликих планета.


У Великој сали Студентског културног центра, ЦПН вечерас са почетком у 19 часова, организује трибину под називом „Седам земљоликих планета: Открића и последице“, инспирисану узбудљивим открићем планета у настањивом појасу око звезде ТРАПИСТ-1, на само 40 светлосних година од Сунчевог система.


За домаћу публику, ова трибина представља прву прилику да чују стручњаке из различитих области у разговору о великом открићу, али и уопште о посматрању удаљених планета, настањивости и шансама за откриће ванземаљског живота, посебно у светлу чињенице да нас следеће године чека лансирање новог оруђа за посматрање свемира, моћног телескопа James Webb.


На трибини говоре др Александар Богојевић, физичар и директор Института за физику у Београду, др Драгана Илић, астрофизичарка са Математичког факултета у Београду, др Момир Степановић, астрофизичар, и др Саша Марковић, научни новинар у области астрономије, а разговор модерира Слободан Бубњевић, главни уредник часописа Елементи.

 

Извор: ЦПН/Кућа добрих вести

 


Последњи пут измењено понедељак, 06 март 2017 22:06
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија