Кућа Добрих Вести

Login

„Трибина: Борба за опстанак Чарлса Дарвина“

Оцените овај чланак
(2 гласова)

CarlsdarvinБЕОГРАД – Трибина „Борба за опстанак Чарлса Дарвина“ биће одржана у уторак, 23. маја, у 19 часова, у великој сали Студентског културног центра, у организацији Центра за промоцију науке.


Узимајући у обзир велику узнемиреност и бројне дилеме које је у домаћој јавности изазвала спорна петиција са 166 потписника за укидање теорије еволуције у образовању у Србији, Центар за промоцију науке организује трибину на којој ће најугледнији домаћи еволуционисти разговарати о значају еволуције и покушати да објасне да ли нам је Дарвин неопходан.


На трибини учествују др Биљана Стојковић, еволуциониста, ванредни професор за ужу научну област генетика и еволуција на Биолошком факултету у Београду, аутор књиге „Од молекула до организма“, др Алексеј Тарасејев, еволуциониста, научни саветник на Институту за биолошка истраживања „Синиша Станковић“ у Београду, др Софија Стефановић, археолог, ванредни професор на Филозофском факултету у Београду и сарадник Biosense института у Новом Саду, прва добитница престижног ERC гранта у Србији, и др Андреј Јефтић, теолог, доцент на Православном богословском факултету у Београду и један од дванаесторице потписника Јавног апела којим су богослови одговорили на петицију за ревизију изучавања еволуције.


Модератор трибине је Слободан Бубњевић, главни и одговорни уредник часописа Елементи.

 

Улаз на трибину отворeн је за јавност.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 18 мај 2017 16:17
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија