A+ A A-

ДОЛАЗИ У ВАШ ГРАД: Караван ”Дигитална експедиција”

Оцените овај чланак
(2 гласова)

karavanannanНа Тргу републике у Београду данас је отворен караван дигиталних вештина, писмености и безбедности ”Дигитална експедиција”.

 

Караван је покренут на иницијативу председнице Владе Ане Брнабић и спроводи се уз подршку Министарства трговине, туризма и телекомуникација, Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и Канцеларије за ИТ и еУправу, а у партнерству са програмом „Нова писменост” који заједно реализују УСАИД и Пропулсион и Програмом Уједињених нација за развој (УНДП).

 

„Дигиталне вештине су значајне не само за свакодневну комуникацију и лични развој сваког грађанина Србије, већ и за развој дигиталног пословања и предузетништва и укупан економски раст. Дигитално предузетништво је база дигиталне економије, и неопходно је да свако добије шансу да искористи нове могућности дигиталног доба. Знамо да је тренутно у Србији ИТ сектор најпросперитетнији, али посебно треба да имамо у виду да га снажним чине управо мала и средња предузећа. Иако ова предузећа чине тек нешто више од петине укупног броја ИТ фирми, управо она према приходима, запосленима, капиталу и добити носе чак две трећине целокупне пословне активности домаћег ИТ сектора”, истакла је министарка трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић.

 

Караван је намењен свим грађанима, од младих који су изложени дигиталном садржају од рођења, преко дигитално спретне генерације З и њихових родитеља, до грађана којима су дигитални ресурси недовољно познати или доступни.

 

Током наредна четири месеца караван ће посетити још 15 градова Србије: Пријепоље, Вршац, Шабац, Смедерево, Крушевац, Краљево, Чачак, Ужице, Суботицу, Алексинац, Ниш, Врање, Пирот, Рашку и Нови Пазар. Као и у Београду, грађани ће се упознати са електронским јавним услугама које су доступне на сајту еУправе, принципима електронске трговине и основама безбедног коришћења друштвених мрежа и осталим погодностима дигиталног простора.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено недеља, 22 август 2021 12:02

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани