Кућа Добрих Вести

Login

БЕСПЛАТНО ПОВОДОМ СВЕТСКОГ ДАНА ТУРИЗМА: Улаз у више од 80 културно-туристичких атракција

Оцените овај чланак
(2 гласова)

worlddaydfdfdfМинистарка трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић саопштила је да ресорно Министарство за туризам у сарадњи са преко 80 културно туристичких атракција широм Србије обележава Светски дан туризма.

 

Поводом прославе овог датума, више од 80 културно туристичких атракција ће бесплатно отворити своја врата за грађане у понедељак 27. септембра и уторак 28. септембра 2021. године.

 

“Србија са правом слави Светски дан туризма и све успехе и добре резултате које смо постигли у овој години, упркос пандемији. Значај туризма не огледа се само у развоју националних економија, он је превасходно важан за развој малих и недовољно развијених локалних заједница, што се поготово односи на нашу земљу. У синергији са културом, овај сектор креира културно туристичке производе, који дају посебну додатну вредност и повећавају атрактивност и конкурентност на домаћем и светском тржишту”, рекла је Матић и додала да је сектор туризма претрпео највећи ударац услед пандемије и да је додатна подршка овом сектору и датум који нам предстоји посебно важан.

 

Листа локалитета доступних за посету поводом обележавања Светског дана туризма и посебне напомене за сваки од локалитета, доступне су на сајту Министарства трговине, туризма и телекомуникација, на линку. О радном времену локалитета потребно је информисати се накнадно.

 

Приликом посета обавезно је поштовати прописане мере у циљу спречавања ширења заразне болести и очувања здравља присутних.

 

 

Извор: Кућа добрих вести/Министарство трговине, туризма и телекомуникација


Последњи пут измењено четвртак, 23 септембар 2021 11:03

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија