Кућа Добрих Вести

Login

МОРЕ: Колико ће вас ове године коштати летовање у Грчкој?

Оцените овај чланак
(2 гласова)

grckaplazadfdfdfdОни који воде више рачуна о финансијама настоје да раније резервишу смештај и плате га, како би отишли потпуно растерећени на заслужени летњи одмор.

 

Стиже пролеће, а за њим и лето. Многи већ сада размишљају о одмору. Да ли ће то бити Грчка, Турска или нека друга дестинација, коју традиционално посећују српски туристи из године у годину? Какви ће бити услови путовања? Да ли ће цене бити повољније него раније или можда више? Свако ко размишља о летњем одмору, пита се баш ово.

 

Они који воде више рачуна о финансијама настоје да раније резервишу смештај и плате га, како би отишли потпуно растерећени на заслужени летњи одмор.

 

Многе агенције већ у понуди имају ценовнике за рани букинг и за предсезону и за сезону. Иако понуда обухвата и друге дестинације, чини се да српски туристи традиционално бирају најпре грчка летовалишта. Наравно, у понуди су и летовалишта у другим земљама.

 

Као и сваке године, у понуди су најпре летовалишта на Халкидикију, али и острва Тасос, Евиа, Скијатос, Крит, Родос, Крф и Кефалонија, углавном. Што се аранжмана тиче, доступни су и они који укључују аутобуски и сопствени, али и авионски превоз. Осим најма апартмана, у понуди је и хотелски смештај у објектима различите категоризације и на бази одабране услуге.

 

Будући да је понуда заиста обимна, то је треба добро размотрити пре уплате. Узмите у обзир да су ово само оквирне цене за конкретна грчка летовалишта.

 

Најам апартмана у једној од вила у Пефкохорију током маја кошта од око 90 до око 110 евра, за боравак од 15 дана у двокреветном апартману по особи. У цену је урачунат и аутобуски превоз.

 

Цене вансезонских апанжмана се крећу од око 140 евра по особи, уколико је у питању трокреветни апартман у конкретној вили, односно око 160 евра у двокреветном апартману, до око 230, односно 270 евра, колико износи цена пакет аранжмана на бази 10 ноћења у трокреветном, односно двокреветном студију половином јуна месеца, уз укључен аутобуски превоз по особи.

 

У истој вили најам двокреветног апартмана на бази 10 ноћења током сезоне креће се од 415 евра у другој половини јуна, до око 670 евра, колико кошта најам у јеку сезоне крајем јула, почетком августа. Најам трокреветног апартмана износи од 450 евра по смештајној јединици крајем јуна, до 755 евра крајем јула, односно почетком августа.

 

Примера ради, најам апартмана на бази 10 ноћења по особи, уз аутобуски превоз у једној од вила у Врасни кошта од око 140 до 170 евра, а све у зависности од тога да ли је у питању апартман за две, три или четири особе и то у првој половини јуна.

 

Од око 370 до 430 евра износи најјефтинија опција на почетку сезоне, без аутобуског превоза, док је најскупља опција крајем јула, односно почетком августа, када је и шпиц сезоне. У том периоду најам апартмана за две особе на бази 10 ноћења износи око 560 евра.

 

Ако је у питању апартман за три особе, цена је 615 евра обрачунато у динарској противвредности, односно око 660 евра у студију намењеном смештају четири особе. У једној од вила у Аспровалти се цене пакет аранжмана по особи у предсезони крећу од 150 до 180 евра по особи, опет у зависности од тога да ли је у питању студио за две, три или четири, односно пет особа.

 

А што се тиче сезоне, цене не укључују аутобуски превоз, већ само најам апартмана на бази 10 ноћи, што на почетку сезоне износи од 400 до 515 евра, односно од 615 до 825 евра у шпицу сезоне.

 

Лептокарија

 

Лептокарија је једно од најпознатијих летовалишта подно Олимпа. Многи је сматрају нарочито јефтиним местом за одмор у Грчкој, будући да цене јесу повољније у односу на регију Халкидикија.

 

Од 90 до око 115 евра крећу се цене пакет аранжмана у предсезони по особи. Осим боравка у трокреветном или двокреветном апартману, у цену је урачунат и превоз аутобусом.

 

У јеку сезоне, цене пакет аранжмана по особи се крећу од око 180 до 200 евра по особи када је у питању трокреветни апартман, односно од око 240 до 260 евра по особи уколико је реч о двокреветном апартману. Туристи који одаберу смештај у вили у Лептокарији на бази полупансиона током јуна месеца би требало да издвоје око 290 евра по особи, односно 335 или 370 евра, колико износи пакет аранжман са урачунатим превозом и 10 ноћења на бази полупансиона у студију за четири, три и две особе.

 

У јулу и августу цене се крећу од око 350 евра, а за смештај у четворокреветном апартману по особи, односно око 380 евра, за трокреветни, те око 430 евра по особи, ако одаберу двокреветни апартман у тој вили у Лептокарији.

 

Потос је често посећивано летовалиште на острву Тасос. У предсезони је могуће пронаћи пакет аранжман по цени од око 40 до 60 евра, а у зависности од тога да ли је у питању апартман, односно студио за четири, три или две особе. У цену је урачунат најам изабране смештајне јединице на бази 10 ноћења, али не и превоз.

 

Током сезоне цене најма се крећу од око 240 до око 300 евра по особи.

 

Извор: Телеграф/Кућа добрих вести


 

 

 


Последњи пут измењено понедељак, 28 фебруар 2022 14:58

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија