Кућа Добрих Вести

Login

Београдска регата - викенд догађај у престоници

Оцените овај чланак
(2 гласова)

regata1БЕОГРАД - Београдска регата ће 11. августа бити одржана по пети пут на реци Сави, а ове године биће проширена са кампом и одржавањем Сајма рафтинга на Тргу Николе Пашића, најавила је Туристичка организација Београда.

Како је рекао представник Рафтинг куба Алфа тим, који организује регату - Бојан Лазић, циљ регате је да се туристички промовише река Сава, као и да се напрви кративан садржај за младе.

Директор Туристичке организације Београда, која подржава манифестацију, Дејан Веселинов, рекао је да ова регата представља прекретницу, јер се тај догађај, са додатним садржајима, проширио на неколико дана и добио регионални карактер, што ће довести више гостију у престоницу.

Тако ће Сајам рафтинга бити отворен дан пре регате, а на њему ће учествовати као излагачи, рафтинг клубови из Словеније, Хрватске, БиХ и Бугарске, који ће представити рафтинг на рекама из својих земаља, док ће своје производе понудити и произвођачи рафтинг опреме из окружења.

Главни догађај манифесације биће спуст у недељу, кој креће из Макиша, недалеко од раскрснице ул. Боре Станковића и старог обреновачког пута, а циљ је на Ади Циганлији. На циљу ће бити приређен ручак за све учеснике.

Заинтересовани могу да се пријаве до пред сам почетак, а очекује се око 80 пловила. За оне који имају своје чамце, цена учешћа је 200, а за оне који резервишу место у чамцу организатора 500 динара.

Организатори су посебно нагласили да је најважније поштовати прописана правила регате, како би се обезбедила максимална безбедност.

Камп и спортско рекреативни програм

Захваљујући ЈВП Београд-Воде, Београдска регата ће имати свој камп недалеко од старта регате, са потребном инфраструктуром и могућношћу ноћења пред регату за заинтересоване.

Спортско-рекреативни део регате обухвата рафтинг трку дисциплине “хеад-то-хеад” и турнир у одбојци на песку. На циљу регате формираће се четворочлани тимови (потребна пријава организатору на лицу места) који ће се опробати у “хеад-то-хеад-у” и одбојци у нокаут форми такмичења. На крају спортско-рекреативног дела биће проглашен победник. Жири ће изабрати највеселију посаду регате која ће освојити вредну награду компаније Фриком.

Сајам рафтинга

Дан пре регате, 10. августа, први пут у Београду ће одржати Сајам рафтинга на Тргу Николе Пашића на ком ће се представити организатори туристичког рафтинга на територији бивше Југославије и Балкана, на рекама у целом региону: Сочи, Драви, Врбасу, Неретви, Криваји, Тари, Лиму, Ибру, Дрини, Струми, као и произвођачи и понуђачи рафтинг опреме из окружења.

                                                                                                              Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 09 август 2013 01:16
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија