Кућа Добрих Вести

Login

Београдски сајам туризма капије отвара 27. фебруара

Оцените овај чланак
(3 гласова)

naslovnaБЕОГРАД - Овогодишњи 36. Међународни сајам туризма у Београду, омогућиће свим посетиоцима да се од 27. фебруара до 2.марта упознају са богатом понудом туристичких дестинација, а земља партнер 36. смотре туризма је Индонезија.

Београдски сајам, као највећа туристичка манифестација у земљи и југоисточној Европи, већ 36 година испуњава светске стандарде у пословању и успешно привлачи све већи број излагача и посетилаца. Овогодишњи партнер Сајма туризма, Индонезија, је прва азијско-пацифичка држава која је земља партнер једној оваквој манифестацији.

Поред Сајма туризма, посетиоци ће имати прилику да се упознају и са 10. међународним сајмом хотелско-угоститељске опреме HORECA, 10. сајмом сувенира „Посетите Србију“ и 5. међународним сајмом вина „Беовајн“ (BeoWine fair).

Рената Пинџо, председница Организационог одбора сајма, пожелела је добродошлицу гостима и пријатељима Србије који ће ове године учествовати на Београдском сајму туризма:
„Волела бих, ипак, да нагласим да је ово партнерство дошло у години када се обележава 60 година од успостављања дипломатских односа између Индонезије и Србије, односно Београда и Џакарте. Индонезија има сигурно пуно тога да понуди. То је земља која има најразуђенију обалу на свету, више од 17 000 острва, али и непроцењиво културно богатство поникло из 300-тинак етничких група које живе у овој земљи. На нама је задатак да и ми заинтересујемо тржиште Индонезије, и да до краја сајма буду скопљени неки лепи уговори, нови пословни сусрети, инвестиције и још боља друштвена комуникације између наше две земље.“ рекла је Пинџо.

1

Уз старе знанце и нови излагачи

Са друге стране, Гордана Пламенац, директорка туристичке организације Србије, указала је колико смо као држава привилеговани што се једна овако многољудна земља одлучила да управо Београду представи све своје потенцијале и помогне Србији да свој туризам доведе до савршенства.
„Постоји наравно велика жеља да што већи број људи отпутује у Индонезију, а на нама је да видимо како ћемо ми успети да привучемо индонежанске туристе да дођу и посете Србију. Ја памтим дане када су велике индонежанске групе долазиле у Србију и надам се да ћемо то успети да поновимо. Данас се још не можемо похвалити да смо туризам поставили на то место, али наравно да томе стремимо. Један велики пријатељ Србије, странац, ми је недавно рекао да ми и нисмо баш нека дестинација, али да смо учинили толико тога да Србију позиционирамо као дестинацију која се налази на неизбежном путу туриста, пре свега из Европе, а онда и из целог света“, нагласила је Пламенац.
Она је подсетила да је овогодишњи Сајам раскошнији него ранијих година, не само због нових земаља учесница, већ и због самог концепта који је припремљен веома добро, са циљем да привуче, пре свега, младе.

Поред Индонезије, на Београдком сајму већ традиционално учествују земље попут: Турске, Грчке, Египта, Македоније, Црне Горе и Хрватске, а први пут ове године своје туристичке потенцијале промовисаће и Аргентина, Алжир, Албанија, Уједињени Арапски Емирати- Абу Даби, Малезија, Иран, Индија, Португал и Румунија.

2

Странцу се лако заљубити У Србију

Миодраг Поповић, директор туристичке организације Београда, изразио је задовољство што је овај Сајам само наставак једне плодне сарадње са Индонезијом и сјајна прилика да се два народа, две земље, боље упознају.

На овогодишњој конференцији за штампу поводом почетка 36.међународног сајма туризма, говорили су и министар туризма Индонезије Саптан Ирванда, као и амбасадор Индонезије у Београду, господин Самуел Самсон:
„Волим Србију. Људи су овде стално насмејани, пријатни, и није ми тешко да овде прикажем све лепоте своје земље Индонезије. Драго ми је да им омогућим да уживају у свим њеним лепотама, јер мислим да ваш народ то заслужује. Индонезија је још увек највећа исламска земља, и овде смо као партнер и као неко ко жели да помогне Србији, јер је ваша земља толико дивна да је просто немогуће да се у њу не заљубите већ приликом прве посете“, истакао је амбасадор Самсон.

 

Фотографије урадио: Иван Настић

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 25 фебруар 2014 16:16
Ivona Nikolić

ИВОНА НИКОЛИЋ - Рођена је у Београду 1992. године и студент је новинарства. Професионално се бавила спортом, одбојком, што јој је била и прва љубав. Одлучила се за студије новинарства због наклоности према писању, читању и истраживању и жељи да своју радозналост усмери на праве вредности.

„Кући добрих вести“ прикључила се због могућности које пружа овај сајт у ширењу квалитетних, занимљивих, веродостојних вести које су данас далеко изнад већинe оних које пречесто срећемо у нашем новинарству.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија